Quantcast
Băiat creștin de 14 ani ucis cu pietre – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Băiat creștin de 14 ani ucis cu pietre

Urma să fie ultima zi în care Unga Madkami avea să-și vadă fiul, Samaru, în vârstă de 14 ani. În urmă cu trei ani, când Unga a părăsit hinduismul pentru a-L urma pe Domnul Isus în estul Indiei și pentru a-l crește pe fiul său în cunoașterea Domnului (soția lui a murit când Samaru era foarte mic), nu și-a imaginat cât de mare va fi prețul de a-L urma pe Isus Hristos în patria sa.

Avertisment: raportul de mai jos conține materiale sensibile. Vă rugăm să citiți cu precauție.

Citeste si: Apocalipsa este aproape! Mancare din bebelusi avortati,delicatesa pentru bogatanii chinezi

În noaptea de 4 iunie 2020, în satul Kenduguda din Odisha (stat din estul Indiei), niște bărbați cunoscuți ca fiind extremiști hinduși și câțiva săteni au venit la casa cu numărul șapte, înarmați cu bastoane și cuțite. Ceea ce s-a întâmplat în continuare este greu de constatat. Unele rapoarte spun că atacatorii l-au luat cu forța pe Samaru și pe două dintre rudele sale mai mari; altele indică faptul că cei trei au fost lăsați să creadă că participă la o anumită întâlnire.

Știm că, după ce și-au biruit atacatorii, cei doi credincioși mai mari au reușit să scape. Samaru nu.

A doua zi, poliția a recuperat cadavrul tânărului. Se pare că a fost ucis cu pietre. După ce au înfătpuit oribila crimă, atacatorii i-au îngropat trupul și au fugit de la locul faptei. Având rapoarte despre o „persoană dispărută” depuse atât de tatăl lui Samaru, cât și de păstorul său, a doua zi poliția a interogat suspecții care și-au mărturisit crima și au început să dezvăluie detaliile oribile.

Familia lui Samaru și alți credincioși din satul lor cred că tânărul a fost vizat și ucis din cauza convertirii sale și datorită pasiunii lui arzătoare de a-L mărturisi pe Mântuitorul care l-a găsit. Păstorul Bijay Pusuru, care slujește în raionul Malkangiri, a spus că adolescentul era un creștin pasionat.

„Întotdeauna împărtășea din Biblie cu tinerii și copiii din sat”, a spus păstorul cu lacrimi. El își amintește câteva cuvinte pe care Samaru le-a împărtășit recent cu el: „Dacă se întâmplă ceva cu păstorul meu, nu mă voi teme. Mă voi ocupa eu de lucrarea pastorală și voi sluji Domnului.”

De la convertirea lor la creștinism în 2017, Unga și fiul său au fost hărțuiți. Samaru a fost activ la întâlniri de rugăciune ale Bisericii Bethel, condusă de fratele Bijay. Unga slujește ca prezbiter acolo. Creștinii locali raportează că sătenii s-au supărat pe faptul că în lutmii trei ani numărul convertirilor la creștinism a crescut. Creștinii din sat s-au confruntat cu multe amenințări.

Nu este prima dată când un creștin este ucis pentru credința sa în statul Odisha. Pe 23 ianuarie 1999, Graham Stains și cei doi fii ai săi tineri, Philip și Timothy, au fost arși de vii de către un grup de fundamentaliști hinduși.

„India are nevoie de mai multe rugăciuni ca oricând”

Moartea violentă a lui Samaru ne oferă o perspectivă asupra amenințării cu care 65 de milioane de creștini din India se confruntă astăzi în această țară cu 1,3 miliarde de oameni. A doua cea mai populată țară din lume se află pe locul 10 în Indexul Mondial de Persecuție 2020 – al doilea an în care țara este în top 10.

Citeste continuarea pe: https://www.agentiakairos.ro/eu-voi-sluji-domnului-baiat-crestin-de-14-ani-ucis-cu-pietre-in-india/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply