Bannerele ateiste pe care nu le-a vrut mai nimeni – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Bannerele ateiste pe care nu le-a vrut mai nimeni

Asculta informatia

Bannerele ateiste ale Asociației Umaniste Britanice (BHA), care lansau în urmă cu patru ani mesajul „Probabil că nu există Dumnezeu. Scapă de griji și savurează-ți viața”, lipite pe autobuzele din Londra, au fost scoase la licitație în perioada 7-14 februarie 2013, conform Christian Post.
london_bus_dawkins_400Banii strânși în urma licitației vor fi utilizați pentru promovarea unei lumi fără religie, în care oamenii sunt „liberi să trăiască o viață bună, bazându-se pe rațiune, experiență și valori comune umane”, anunțau ateiștii la momentul lansării licitației. Cu toate acestea, numai 10 persoane din întreaga lume au răspuns invitației de a licita pentru bannerele ateiste, după cum reiese din pagina de licitație de pe e-bay, suma înregistrată în contul BHA fiind de 205 lire.

Bannerele au fost promovate și parțial finanțate în 2008 de proeminentul ateu Richard Dawkins, care afirma la acel moment către BBC că acțiunea era menită să ajute oamenii să gândească, un act considerat „anatema” de religie, în viziunea lui. Campania a fost lansată la acea dată ca un răspuns la o serie de campanii creștine desfășurate pe panouri publicitare și pe autobuzele londoneze, care promovau sloganuri precum „Asta e tot?” sau „Dacă Dumnezeu ar exista cu adevărat, ce L-ai întreba?”

Noteaza:semneletimpului.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close