Quantcast
Baptiștii dezbat tema cununiilor GAY – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Baptiștii dezbat tema cununiilor GAY

Uniunea Baptistă din Regatul Unit a anunțat public începerea unui proces intern de ascultare diverselor perspective asupra căsătoriei în cadrul confesiunii, după ce a primit o solicitare de modificare a regulilor interne pentru a se putea oficia căsătorii între persoane de același sex.

Un grup de 70 de membri, majoritatea pastori, au cerut în scris consiliului național, modificarea definiției căsătoriei, care să nu mai fie exclusivă între un bărbat și o femeie.

Poziția conducerii baptiștilor din Regatul Unit este următoarea „nu trebuie să ne grăbim, în timp ce căutăm o cale de compromis”. Nu se așteaptă o decizie anul acesta.

În ultimii ani, unele biserici baptiste locale din Marea Britanie cu o abordare liberală a căsătoriei s-au înregistrat pentru a putea căsători cupluri de același sex. Alții rămân la înțelegerea tradițională biblică a căsătoriei și sexualității și au exprimat faptul că deschiderea către căsătoriile între persoane de același sex ar putea rupe denominația baptistă din Regatul Unit.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply