Quantcast
Belgia pregătește sancțiuni împotriva Israelului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Belgia pregătește sancțiuni împotriva Israelului

Israel flag with Belgium flag on a grunge cracked wall

Parlamentul federal al Belgiei a adoptat, în noaptea de joi spre vineri, o rezoluţie care solicită guvernului ţării să pregătească o listă de ”contramăsuri” în cazul anexării unei părţi a teritoriilor palestiniene de Israel, informează postul public de radio şi televiziune belgian RTBF, relateaza agerpres.

Guvernul israelian condus de Benjamin Netanyahu urmează să anunţe începând cu 1 iulie strategia sa pentru a pune în aplicare planul american pentru Orientul Mijlociu. Acest plan prevede anexarea de către Israel a coloniilor evreieşti şi a văii Iordanului şi crearea unui stat palestinian demilitarizat şi pe un teritoriu redus.

Citeste si: Sfârșitul Ocultei Globale SATANISTE este aproape

Valea Iordanului, ce are importante resurse de apă, reprezintă aproximativ 30% din Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel după 1967.

Palestinienii au respins deja planul propus de Washington.

Pentru marea majoritate a celorlalte ţări din lume, această iniţiativă unilaterală constituie o încălcare a dreptului internaţional şi o ameninţare pentru pacea cu palestinienii şi alte ţări din Orientul Mijlociu.

Potrivit rezoluţiei elaborate de parlamentarii ecologişti şi adoptate cu 101 voturi pentru şi 39 de abţineri, Belgia ar trebui „să joace un rol de prim plan la nivel european şi multilateral în vederea elaborării unei liste de contramăsuri eficiente menite să răspundă într-o manieră proporţională la orice anexare israeliană a teritoriului palestinian ocupat”.

Citeste continuarea pe: https://europanews.ro/belgia-pregateste-sanctiuni-impotriva-israelului/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply