Quantcast
Belgia: SINUCIDEREA asistata într-o creștere accelerată – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Belgia: SINUCIDEREA asistata într-o creștere accelerată

Comisia belgiană de eutanasie a primit cu 12,6 la sută mai multe cereri în 2019 față de 2018.

2655 de persoane au fost eutanasiate în Belgia anul trecut. Iar cu doar cinci ani mai devreme, în 2015, s-a trecut pragul de 2.000 de eutanasii anuale. După o perioadă de relativă stabilitate, statisticile sunt în creștere, iar oficialii se așteaptă ca numărul simbolic de 3.000 de omoruri legale să fie atins în viitorul nu prea îndepărtat.

Citeste si: Germania: Curtea Constituțională dă liber la eutanasie și sinuciderea asistată

Dintre cele 2.655 de cazuri raportate comisiei oficiale de eutanasie în 2019, niciunul nu a fost respins. 73% au fost aprobate fără nici o întrebare, 9,8% au condus la anchete din motive administrative, iar restul au dus la întrebări medicale sau observații. Dar nici un caz nu a fost respind și transmis procurorului.

Cazurile includ și un minor considerat că nu este îndeajuns de emancipat, dar îndeajuns de competent să decidă propria lui ucidere. În 2018, au avut loc două astfel de eutanasii, respectiv la un copil de 9 ani și unul de 11 ani.

Ca pionier în eutanasia legală, Belgia are o serie de lecții interesante pentru a preda restul lumii, unde eutanasia devine din ce în ce mai disponibilă, cele mai recente mișcări legale în această direcție având loc în Germania și Portugalia.

Citeste si: Parlamentul Portugaliei deschide calea pentru legalizarea eutanasiei

Ca lucrurile să fie cât mai clare, Jacqueline Herremans, care este membru al comisiei federale de eutanasie, a postat pe contul ei de Twitter sloganul anarchist “Ni dieu, ni maître”: „Fără Dumnezeu, fără stăpân”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply