Ben Carson: Pionierii Americii și militanții SI, „dispuși să moară pentru credința lor”

Asculta informatia

Faimosul neurochirurg Ben Carson, posibil candidat la prezidențialele Statelor Unite, a atras atenția electoratului nord-american după un discurs incisiv împotriva corectitudinii politice, rostit în prezența președintelui Obama. De atunci, Carson și-a exersat și practic discursul, făcând declarații cel puțin curajoase în raport cu contextele lor.

Una dintre cele mai recente compară militanții grupării Stat Islamic cu pionierii Statelor Unite. Neurochirugul a declarat în timpul întâlnirii de iarnă a Comitetului Național Republican că „militanții IS au o filosofie greșită, dar sunt dispuși să moară pentru ea”.

Prin comparație, americanii de astăzi, spune el, „se mențin ocupați cu renunțarea la orice credință și orice valoare, de dragul corectitudinii politice. Trebuie să schimbăm lucrul acesta” a spus medicul ieșit la pensie.

Dorind să prevină inflamarea declarațiilor lui în media, Carson s-a arătat conștient de prezența jurnaliștilor în sală și a anticipat că unii îl vor acuza „Carson a zis că IS e totuna cu Statele Unite.” Neurochirurgul i-a calificat drept „ridicoli”.

Moderatorul reuniunii a clarificat pentru NBC că declarația lui Carson se referea la a-ți apăra convingerile. „Cred că a vrut să spună în principiu că trebuie să crezi în lucrurile pentru care lupți și că trebuie să credem în idealurile Americii; nu cred că e nimic ciudat la asta”.

Sursa:semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + = 5