Quantcast
Benjamin Netanyahu doreste instaurarea guvernului de urgenta pentru a face faţă răspândirii coronavirusului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Benjamin Netanyahu doreste instaurarea guvernului de urgenta pentru a face faţă răspândirii coronavirusului

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a lansat un apel joi seară la formarea „imediată” a unui guvern naţional de urgenţă pentru a face faţă răspândirii noului coronavirus, anunţând pe de altă parte închiderea şcolilor şi universităţilor, notează AFP, via agerpres.

Ministerul Sănătăţii a înregistrat 109 cazuri de contaminări cu noul coronavirus şi a informat că peste 32.000 de persoane se află în carantină.

Rezultatele definitive ale legislativelor de la 2 martie au confirmat miercuri un uşor avans al premierului în exerciţiu, dar acesta nu a reuşit să obţină sprijinul a 61 de parlamentari, pragul necesar pentru formarea unui guvern.

Citește și : Un oficial din China aruncă bomba: Armata SUA a adus coronavirusul în China!

Principalul său rival, liderul partidului centrist „Alb-Albastru”, Benny Gantz, a încercat în ultimele zile să formeze o coaliţie guvernamentală.

Într-o intervenţie transmisă în direct la televiziune, Benjamin Netanyahu a afirmat joi seară că va forma un guvern „pentru a salva vieţile a numeroşi cetăţeni”.

„Lansez un apel la formarea unui guvern de urgenţă pentru o perioadă limitată, chiar din această seară”, a declarat el. „Să lăsăm politica la o parte, putem reveni la asta mai târziu”, a adăugat Benjamin Netanyahu.

Benny Gantz a acceptat „să discute despre alcătuirea unui guvern de urgenţă”.

„Având în vedere actuala situaţie, suntem dispuşi să discutăm despre alcătuirea unui vast guvern naţional de urgenţă care să includă reprezentanţi ai tuturor formaţiunilor”, a afirmat Benny Gantz într-un comunicat.

Preşedintele ţării, Reuven Rivlin, care trebuie să desemneze înainte de 17 martie pe unul dintre cei doi oameni politici pentru a forma un guvern, a anunţat, în cursul unei întrevederi cu Benjamin Netanyahu, că „are deschisă casa” pentru negocieri, potrivit unui comunicat la biroului său.

Liderul partidului Yisrael Beiteinu (dreapta naţionalistă, 7 locuri), Avigdor Lieberman, care afirmase ca sprijină candidatura la Benny Gantz ca prim-ministru, a îndemnat şi el joi la formarea unui guvern de uniune naţională pentru a face faţă răspândirii noului coronavirus.

Pe de altă parte, Benjamin Netanyahu a anunţat închiderea imediată a şcolilor şi universităţilor din Israel, unde manifestările publice cu peste 100 de persoane au fost interzise.

Citește și : BISERICA va respecta noile masuri Anti-CORONAVIRUS

Rabinatul Israelului a publicat un comunicat cerând credincioşilor să respecte instrucţiunile autorităţilor ca pe o „obligaţie religioasă”.

Străinii nu mai au dreptul să intre în Israel, cu excepţia celor care pot dovedi că au posibilitatea de a rămâne în izolare. Ei vor trebui să stea în carantină două săptămâni, a anunţat luni Benjamin Netanyahu.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply