Benjamin Netanyahu salută un acord ‘istoric’ de normalizare a relaţiilor Israel-Maroc

Asculta informatia

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat joi seară un acord ”istoric” de normalizare a relaţiilor cu Marocul şi a făcut referire la introducerea de ”zboruri directe” între cele două ţări în scurt timp, relatează  agerpres.

Într-o alocuţiune televizată, şeful guvernului israelian i-a mulţumit de asemenea regelui Marocului pentru această ”relaţie caldă” dintre cele două ţări.

”Am crezut întotdeauna în această pace care se concretizează astăzi în faţa ochilor noştri. Vreau să-i mulţumesc preşedintelui Trump pentru aceste acorduri şi regelui Marocului Mohammed al VI-lea pentru această decizie istorică de a face pace cu Israelul”, a declarat Netanyahu, joi seară, înainte de a aprinde o lumânare cu prilejul sărbătorii evreieşti Hanuka.

„Mai întâi vom înfiinţa birouri de legătură, apoi vom stabili relaţii diplomatice directe şi zboruri directe între cele două ţări”, a adăugat premierul israelian.

După Emiratele Arabe Unite, Bahrein şi Sudan, Marocul este a patra ţară arabă care a promis din luna august că va stabili relaţii diplomatice cu statul evreu.

Acest nou acord a fost anunţat joi la Washington de către preşedintele american în exerciţiu Donald Trump care a recunoscut suveranitatea Marocului asupra regiunii Sahara Occidentală.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 + = 40