Quantcast
Benny Gantz, candidat la preşedinţia parlamentului israelian – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Benny Gantz, candidat la preşedinţia parlamentului israelian

Benny Gantz a prezentat joi candidatura sa la preşedinţia parlamentului israelian în cadrul unui potenţial acord cu rivalul său Benjamin Netanyahu în vederea încheierii celei mai lungi crize politice din istoria Israelului, transmite AFP, via agerpres.

Gantz, al cărui Partid ‘Albastru-Alb’ a desfăşurat trei campanii electorale în mai puţin de 12 luni contra Likud (dreapta), formaţiunea premierului Benjamin Netanyahu, a prezentat propria candidatură şi nu pe cea a unuia dintre deputaţii săi la funcţia de preşedinte ale Knesset-ului, forul legislativ israelian.

Citește și: Israelul ÎNCHIDE toate sinagogile. Aici s-au infectat majoritatea oamenilor

Parlamentul israelian a indicat, printre altele, că Benny Gantz este singurul candidat pentru acest post, vacant după demisia în ajun a lui Yuli Edelstein, un apropiat al premierului Netanyahu.

Până în prezent, Benny Gantz, fost şef de Stat Major al armatei, nu viza funcţia de preşedinte al parlamentului, ci pe cea de prim-ministru. El fusese mandatat de preşedintele Reuven Rivlin cu formarea unui guvern până la 16 martie.

Netanyahu şi Gantz speră să poată forma un guvern de uniune şi ”urgenţă” în condiţiile în care Israelul se confruntă şi el cu pandemia COVID-19.

Citește și: Coronavirus – Mai mult de 20.000 de decese au fost înregistrate în lume, majoritatea în Europa

Până în prezent, în Israel au fost confirmate peste 2.660 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar opt persoane şi-au pierdut viaţa. Autorităţile israeliene au consolidat restricţiile, interzicându-le cetăţenilor să iasă din case cu excepţia cazurilor precum achiziţionarea de alimente şi medicamente şi efectuarea de tratamente medicale esenţiale.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply