Quantcast
Benny Gantz se va opune anexării zonelor din Cisiordania – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Benny Gantz se va opune anexării zonelor din Cisiordania

Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a declarat că se va opune anexării zonelor din Cisiordania în care locuiesc mulţi palestinieni, informează joi site-ul de ştiri israelian N12, preluat de dpa, via agerpres.

Potrivit informaţiei, Gantz şi-a exprimat convingerea, în timpul unei întâlniri cu oficiali în domeniul securităţii, că „Premierul (Benjamin Netanyahu) nu va periclita tratatul de pace cu Iordania şi relaţia strategică (a Israelului) cu SUA printr-o acţiune iresponsabilă”.

Citește și: Hamas avertizează Israelul că planul de anexare a unor zone din Cisiordania poate genera conflict

Chiar dacă detaliile planului lui Netanyahu sunt deocamdată neclare, el a promis că va anexa Valea Iordanului, parte a Cisiordaniei ocupate pe care palestinienii o vor pentru un viitor stat al lor.

Ministrul iordanian al afacerilor externe Ayman al-Safadi a declarat că anexarea va submina fundamentul procesului de pace israeliano-palestinian şi va afecta relaţiile israeliano-iordaniene, precum şi securitatea regiunii.

Joi, el s-a deplasat la Ramallah pentru a transmite preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas un mesaj din partea regelui Abdullah al Iordaniei, ca parte a „coordonării şi consultării continue între cele două părţi asupra evoluţiilor legate de problema palestiniană”, potrivit unui tweet al Ministerului de Externe iordanian.

Într-un raport publicat joi pe site-ul de ştiri Axios se informează că Netanyahu a prezentat, în timpul unei întâlniri avute miercuri noaptea cu Gantz şi ministrul de externe Gabi Ashkenazi, patru scenarii de anexare. Raportul citează un oficial israelian fără a-i divulga numele care a declarat că planurile prevăd o anexare între 30% din Cisiordania până la o anexare mai mică şi mai mult simbolică.

Citește și : Avioanele israeliene F-35 năruiesc planurile Iranului!

Netanyahu ar putea prezenta propunerile privind anexarea în faţa guvernului sau parlamentului israelian pentru a fi votate cel mai devreme în luna iulie, potrivit unei înţelegeri de coaliţie cu Partidul Albastru şi Alb al lui Gantz.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply