Quantcast
BIBLIA interzisă în şcoli! „Vulgaritate și violență”. Iată unde se întâmplă asta! – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

BIBLIA interzisă în şcoli! „Vulgaritate și violență”. Iată unde se întâmplă asta!

 

Am ajuns să trăim vremurile în care Biblia este interzisă, oficial, în şcoli. Se întâmplă în statul american Utah, care a interzis Biblia, versiunea King James, din școlile primare și gimnaziale pentru că ar conține „vulgaritate și violență”.

Decizia a fost luară după plângerea unui părinte care că Biblia cuprinde materiale nepotrivite pentru copii.

Administrația din Utah a adoptat în anul 2022 o lege prin care interzice în școli cărțile „pornografice sau indecente”, potrivit BBC. Majoritatea cărților interzise până în prezent fac referire la subiecte precum orientarea sexuală și identitatea de gen.

Legislatorul statului Utah, cel care a scris legea privind interzicerea acestui gen de cărți din școli, a respins inițială solicitarea de eliminare a Bibliei, însă și-a schimbat decizia și a descris cartea Sfântă ca o „lectură provocatoare”.

Cetăţenii au depus plângeri

Un cetăţean maerican, care doreşte ca Biblia să fie păstrată în biblioteci la toate nivelurile şcolare, a depus un apel miercuri la decizia luată de autorităţile locale, arată baza de date online pentru contestaţiile de carte.

„Această solicitare va merge acum la un comitet de apel format din trei membri ai Consiliului de Educaţie al districtului şcolar Davis. Acest comitet va face apoi o recomandare către întregul Consiliu de Educaţie, iar Consiliul va lua apoi decizia finală”, a declarat Williams, directorul de comunicare al districtului şcolar Davis.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply