Biblia prinde viață – Arheologii descoperă vechiul Ierusalim biblic

Asculta informatia

Când oamenii vizitează Ierusalimul Vechi, ar putea crede că e locul unde regele David a așezat capitala Israelului, cu 3 000 de ani în urmă. Însă lucrurile nu stau chiar așa. Arheologii scot la iveală orașul inițial și ne spun o poveste uimitoare.

AnaRina Heymann lucrează ca și coordonatoare în Cetatea lui David – Bine ați venit la Cetatea lui David, locul vechiului Ierusalim din Biblie. Până în urmă cu 1 500 de ani, toată lumea credea că vechiul Ierusalim biblic se afla între zidurile Orașului Vechi din față.
Ce s-a întâmplat în urmă cu 1 500 de ani ? Unde e vechiul Ierusalim din Biblie ?

Ea ne-a explicat cum Cetatea lui David a stat ascunsă vreme de aproape 2 000 de ani, până ce un arheolog britanic a inițiat o descoperire care continuă și azi.

În acest moment, ne aflăm într-un loc de basm. Aici e locul unde Charles Warren a ieșit prin puțul găsit de el. El a observat ceva, și atunci a știut că a redescoperit vechiul Ierusalim biblic.

Acesta a fost începutul descoperirii Cetății lui David din timpurile moderne ?
Da. Acum știm că a fost o perioadă de 2 000 de ani în care nimeni nu știa unde se afla vechiul Ierusalim. Cei mai mulți credeau că Orașul Vechi era vechiul Ierusalim. Doar când el a descoperit asta, a realizat că Ierusalimul antic era în afara a ceea ce astăzi numim Orașul Vechi. Prin descoperirea acestui sistem de tunele, cunoscut ca “Puțul lui Warren”, vedem cu ochii noștri cum regele David a cucerit orașul. Aceasta aduce Biblia la viață.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply