Quantcast
Biblii interzise din cauza unora care se simt ’’incomod’’ cu Cuvântul Lui Dumnezeu – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Biblii interzise din cauza unora care se simt ’’incomod’’ cu Cuvântul Lui Dumnezeu

Studenţii din Aberystwyth, Marea Britanie, vor să scoată mii de Biblii Gideon ( Ghedeon) din spaţiile universitare, conform portalului Charisma News.

Un sondaj făcut de consiliul studenţesc spune că mai mult de jumătate dintre studenţi simt că Bibliie din spaţiile universitare sunt ’’incomode şi inacceptabile’’.

man-tears-biblebig

’’SPAŢIU SIGUR’’

Acest subiect a fost dezbătut la un consiliu de studenţi la care au participat 50 de persoane în ianuarie, iar întrebarea a fost ridicată de studentul John David Morgan.

El susţinea că ’’includerea Bibliilor în căminele universităţii este nepotrivită, într-o universitate multiculturală ca Aberystwyth. Ar putea să fie ofensivă pentru unii, iar universitatea trebuie să acorde un spaţiu sigur pentru studenţi, ca ei să îşi exploreze şi să îşi dezvolte convingerile  într-un mediu neutru.’’

’’SUSŢINERE ŞI ÎNCURAJARE’’

Un purtător de cuvânt pentru Institutul Creştin a declarat:’’Este greu de imaginat cum o persoană poate să fie ofensată pur şi simplu de prezenţa unei Biblii în cameră. Gideon livrează Biblii gratis de peste un secol deja, aducând susţinere şi încurajare şi pentru creştini şi pentru necreştini. Interzicerea Bibliei din cauza unor oameni care ar putea să se simtă incomod în prezenţa ei ar fi o reacţie exagerată. Studenţii care nu se simt comod cu o Biblie în cameră ar putea mai degrabă să o vadă ca pe o oportunitate şă să încerce să o descopere. Bisericile locale evanghelice şi Uniunea Creştină ar fi mai mult ca fericite să îi ajute.’’

Decizia Universităţii din Huddersfield de a îndepărta Bibliile din căminele studenţeşti a fost numită ’’anti-creştinism’’ de către un slujitor local, Reverendul Mike Smith.

TRAGIC ŞI BIZAR

Anul trecut lanţul naţional de hoteluri Travelodge a îndepărtat Bibliile din toate camerele de hotel, mişcare criticată de Biserica Angliei.

Un purtător de cuvânt declara: ’’Pare deopotrivă tragic şi bizar ca hotelurile să înlăture Cuvântul Domnului de dragul designului ergonomic sau din ’’raţiuni economice’’.

Acţiunea cere ca până la sfârşitul acestui an academic toate Bibliile din căminele universităţii să fie îndepărtate.

Gideons International este o organizaţie evanghelică creştină fondată în 1899. Activitatea primară a acesteia este distribuirea gratuită a Bibliilor. Această distribuţie a Bibliilor este o acţiune globală, care are loc în peste 199 ţări şi peste 93 limbi. Organizaţia este cunoscută pentru plasarea Bibliilor în camerele de hotel şi motel. Gideons distribuie şi în spitale, oficii medicale, şcoli şi universităţi, ca şi în închisori. (Wikipedia)

Pentru mai multe informații despre organizația Gideons accesați site-ul www.gideons.org

Sursa: www.stiricrestine.ro 

Despre

Leave a Reply