Biografie oficială a Cardinalului Jorge Mario Bergoglio – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Diverse

Biografie oficială a Cardinalului Jorge Mario Bergoglio

Asculta informatia

Serviciul de ştiri al Vaticanului a făcut public la miezul nopţii biografia oficială, realizată cu ocazia Conclavului de biroul de presă al Sfântului Scaun, pornind de la informaţii furnizate chiar de Cardinali. O oferim în traducere în continuare.

Cardinalul Jorge Mario Bergoglio SJ, Arhiepiscop de Buenos Aires, Argentina, Ordinarius pentru credincioşii de rit răsăritean din Argentina, care nu au un Ordinarius din propriul lor rit, s-a născut la 17 decembrie 1936 în Buenos Aires. A studiat şi are diplomă de tehnician chimist, dar apoi a ales preoţia şi a intrat în Seminarul din Villa Devoto. La 11 martie 1958 a intrat în noviciatul Societăţii lui Isus, şi şi-a terminat studiile în ştiinţe umaniste în Chile. În 1963, întorcându-se la Buenos Aires, a obţinut diploma în filozofie la Seminarul Major Sf. Iosif din San Miguel.

Între 1964 şi 1965, a predat literatură şi psihologie la Colegiul Immacolata din Santa Fe, şi apoi în 1966 a predat aceleaşi materii la Universitatea El Salvador din Buenos Aires. Între 1967 şi 1970 a studiat teologia la Seminarul Major Sf. Iosif din San Miguel, unde a obţinut o diplomă. În 13 decembrie 1969 a fost hirotonit preot. Între 1970 şi 1971 şi-a încheiat noviciatul în Alcala de Henares, Spania, şi în 22 aprilie 1973 a depus voturile perpetue. A fost maestru de novici la Villa Varilari, în San Miguel, între 1972 şi 1973, unde de asemenea a predat teologia. La 31 iulie 1973 a fost ales Provincial pentru Argentina, funcţie pe care a îndeplinit-o timp de şase ani.

Între 1980 şi 1986 a fost rector al Facultăţii de Filozofie şi Teologie din San Miguel, şi păstor al parohiei Patriarca San Jose parish din Dieceza de San Miguel. În martie 1986 a mers în Germania să îşi termine teza de doctorat. Superiorii l-au trimis apoi la Universitatea din El Salvador şi apoi la Cordoba, unde a slujit ca şi confesor şi director spiritual. În 20 mai 1992, Papa Ioan Paul al II-lea l-a numit Episcop titular de Auca şi auxiliar de Buenos Aires. A primit consacrarea episcopală în Catedrala din Buenos Aires, de la Cardinalul Antonio Quarracino, Nunţiul apostolic Ubaldo Calabresi şi Episcopul Emilio Ognenovich de Mercedes-Lujan, în ziua de 27 iunie din acelaşi an.

În 3 iunie 1997 a fost numit Arhiepiscop coadjutor de Buenos Aires, şi i-a succedat Cardinalului Antonio Quarracino la 28 februarie 1998. A fost relator general adjunct al celei de-a 10-a Adunări Generale Ordinare a Sinodului Episcopilor din octombrie 2001. A fost preşedinte al Conferinţei Episcopilor din Argentina din 8 noiembrie 2005 până în 8 noiembrie 2011. A fost creat Cardinal de Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea în Consistoriul din 21 februarie 2001, cu titlul de Sf. Robert Bellarmino.

A fost membru al: Congregaţiilor pentru Cultul Divin şi Disciplina Sacramentelor; pentru Cler; şi pentru Institutele de Viaţă Consacrată şi Societăţile de Viaţă Apostolică; al Consiliului Pontifical pentru Familie; şi al Comisiei Pontificale pentru America Latină.

catholica.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close