Quantcast
Biserica Anglicană, Iisus și rețelele online. Anunț oficial de ultimă oră – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Biserica Anglicană, Iisus și rețelele online. Anunț oficial de ultimă oră

 

 

Biserica Anglicană și-a îndemnat enoriașii să se comporte pe reţelele de socializare conform modelului oferit de Iisus. Mai mult decît atât, i-a invitat pe credincioși să semneze o cartă de bună conduită.

Biserica Anglicană și-a îndemnat enoriașii să se comporte pe reţelele de socializare conform modelului oferit de Iisus.

Mai mult decît atât, i-a invitat pe credincioși să semneze o cartă de bună conduită, ce vizează favorizarea unei “atmosfere pozitive” în spaţiul online, informează AFP.

“Reţelele de socializare au transformat modul nostru de a trăi. În calitate de creştini, suntem îndemnaţi să ne comportăm într-o manieră modelată după exemplul lui Iisus”, a declarat Justin Welby arhiepiscopul de Canterbury.

“De fiecare dată când interacţionăm online, avem ocazia fie de a contribui la valurile de cinism şi de insulte, fie de a împărtăşi lumina şi harul”, a adăugat Justin Welby, încurajându-i pe creştini să semneze această cartă, lansată cu ocazia unei vizite la sediul companiei Facebook din Marea Britanie .

Carta are la bază cinci principii: adevăr, bunătate, ospitalitate, inspiraţie şi fraternitate. Biserica Anglicană speră că “persoanele de toate confesiunile sau chiar şi cele necredincioase vor folosi carta pentru a reflecta la modul în care interacţiunile lor online pot să îi afecteze pe ceilalţi, atât în bine, cât şi în rău”.

Instituţia religioasă a dezvăluit, de asemenea, pentru prima dată, o serie de coduri de conduită pentru persoanele care publică diverse conţinuturi pe conturile oficiale deţinute pe reţelele de socializare de Biserica Anglicană, arhiepiscopul de Canterbury şi arhiepiscopul de York.

Prin aceste anunţuri, Biserica Anglicană demonstrează că vrea să fie prezentă în spaţiul digital, cu acelaşi spirit de coeziune socială pe care vrea să îl exprime şi în lumea reală, dar și să să lucreze ăm alături de reţelele de socializare pentru a face din ele un spaţiu sigur şi instructiv pentru toţi.

SURSA

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply