Quantcast
Biserica Angliei: Cuplurile GAY nu se pot căsători, dar vor primi „binecuvântarea lui Dumnezeu” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Biserica Angliei: Cuplurile GAY nu se pot căsători, dar vor primi „binecuvântarea lui Dumnezeu”

 

Biserica Angliei și-a anunțat sprijinul pentru o propunere care va permite congregațiilor să binecuvânteze uniunile între persoane de același sex, dar să mențină o definiție tradițională a căsătoriei.  

declarație lansată miercuri de BISERICA ANGLICANA a anunțat ca episcopii să propună „rugăciuni de mulțumire, dăruire și binecuvântarea lui Dumnezeu pentru cuplurile de același sex”, și a „îndemnat toate congregațiile aflate în grija lor să primească cuplurile de același sex fără rezerve și cu bucurie in biserici ”

Deși detalii suplimentare nu au fost anunțate imediat, recomandările vor oferi „prevederea pastorală cea mai completă posibilă” pentru cuplurile de același sex „fără a schimba doctrina Bisericii despre Sfânta Căsătorie”.

Deocamdata cuplurile de același sex nu s-ar putea căsători într-o biserică, li s-ar permite totusi  „să aibă o slujbă în care ar exista rugăciuni de dedicare, mulțumire sau pentru binecuvântarea lui Dumnezeu asupra cuplului din biserică în urma unei căsătorii civile sau a unui parteneriat .”

Cunoscute sub numele de Rugăciunile iubirii și credinței, rugăciunile ar face parte din reflectarea „diversității teologice” a denominației, potrivit declarației.

În urma dezbaterii de la Sinod, Casa Episcopilor va examina rugăciunile și apoi le va selecta pentru utilizare, au spus oficialii.

Citând 1 Ioan 4:16 , care spune: „Dumnezeu este dragoste, și cei care rămân în dragoste rămân în Dumnezeu și Dumnezeu rămâne în ei”, declarația spunea parțial: „Pentru prima dată, conform planurilor istorice prezentate astăzi, Cuplurile de același sex vor putea veni la biserică să mulțumească pentru căsătoria lor civilă sau parteneriatul lor civil și să primească binecuvântarea lui Dumnezeu.”

Andrea Williams, directorul executiv al Christian Concern și fost membru laic al Sinodului General, a spus:

„Creștinismul învață că expresia sexuală este rezervată căsătoriei dintre un bărbat și o femeie. Orice altă formă de relații sexuale este imorală din punct de vedere sexual”

„Biblia îl numește păcat. Biserica Angliei încurajează acum celebrarea imorității sexuale”, a adăugat ea. „Să fim clari că acesta este un moment critic și va rămâne în istorie ca un punct de cotitură în declinul și căderea Biserica Angliei.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply