Biserica: aplicaţie pe Facebook sau nu – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Editoriale

Biserica: aplicaţie pe Facebook sau nu

Asculta informatia

Aproape 200 de studenţi de la Liberty University, statul Virginia, au vizionat, pentru prima dată, un serviciu religios al bisericii prin intermediul reţelei de socializare Facebook.

Facebook

„Ce este Facebook-ul, la urma urmei? Este o comunitate. Ce este Biserica? Tot o comunitate. Biserica şi Facebook-ul sunt locuri pe care le împărtăşim împreună, unde învăţăm unii despre alţii, ne încurajăm reciproc, râdem împreună şi ne trăim vieţile în armonie”, a declarat Johnnie Moore, vicepreşedinte al Departamentului Proiecte din cadrul Universităţii, potrivit christianpost.com.

Totodată, Moore şi-a exprimat opinia că, dacă apostolul Pavel ar fi fost în viaţă azi, cu siguranţă ar fi găsit o modalitate de a aduce Evanghelia pe Facebook.

Această tendinţă a „bisericilor online” a fost însă aspru criticată de Michael Svigel, profesor la Seminarul Teologic din Dallas, într-un blog recent intitulat „Biserica virtuală este anti-biserică”. Acesta a subliniat că avem de-a face cu o problemă teologică foarte serioasă, întrucât serviciile religioase online reduc considerabil experienţa pe creştinii o trăiesc într-o biserică adevărată.

Svigel a cerut încetarea promovării, susţinerii şi tolerării bisericilor virtuale, menţionând că o biserică virtuală nu va fi niciodată o biserică adevărată.

semneletimpului.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close