Quantcast
Biserica coptă ortodoxă egipteană prelungește suspendarea rugăciunilor în Săptămâna Sfântă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Biserica coptă ortodoxă egipteană prelungește suspendarea rugăciunilor în Săptămâna Sfântă

Biserica coptă ortodoxă egipteană a decis să prelungească suspendarea rugăciunilor în Săptămâna Sfântă care precede Paştele ortodox pentru a lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, notează, agerpres.

Biserica coptă egipteană, care şi-a închis toate bisericile cu începere de la 21 martie, a făcut cunoscută această decizie în timpul Sfântului Sinod care s-a reunit joi în prezenţa Patriarhului copt ortodox Teodor al II-lea al Alexandriei.

Citește și: Video: Brazilia se întoarce la Isus- Oamenii îngenunchează si se roagă pe stradă

Astfel, „toate rugăciunile în biserică, inclusiv cele din Săptămâna Sfântă (între 12 şi 19 aprilie), care sunt considerate ritualul cel mai important al Biserici copte egiptene, vor fi suspendate” până când pandemia va fi ţinută sub control, a anunţat aceasta.

Biserica coptă ortodoxă a mai precizat că numai familiile defuncţilor vor putea asista la funeraliile lor, potrivit unui comunicat dat publicităţii pe pagina sa de Facebook.

Sunt măsuri „fără precedent şi istorice”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Bisericii, Boulos Halim.

Egiptul a înregistrat oficial 1.070 de cazuri de noul coronavirus, dintre care 71 de decese.

Creştinii copţi, care constituie cea mai mare minoritate creştină din Orientul Mijlociu, reprezintă între 10% şi 15% din populaţia Egiptului de circa 100 de milioane de locuitori.

Citește și: Cristian Ionescu: Am bănuieli sa cred că această criză nu a venit din senin și cineva cu un scop sinistru a declanșat PANDEMIA.

La 25 martie, ţara a impus o restricţie de circulaţie pe timpul nopţii de două săptămâni, pentru a opri răspândirea pandemiei. Contravenienţii se expun la amenzi considerabile sau chiar la închisoare.

Pentru a face faţă răspândirii coronavirusului, autorităţile de la Cairo au mai decis, printre altele, închiderea şcolilor, universităţilor, muzeelor şi aeroporturilor

Despre Info Crestin News

Leave a Reply