Quantcast
Biserică din Birmania, arsă și încercuită cu mine antitanc – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Biserică din Birmania, arsă și încercuită cu mine antitanc

Birmania, cunoscută și cu numele de Myanmar, a fost marcată de o lovitură de stat în februarie 2021. Armata a preluat atunci controlul după ce președinta Aung San Suu Kyi a câștigat alegerile democratice. Ea a fost înlăturată de la putere și armata a instituit dictatura militară.

Mai multe organizații creștine au informat că de când a preluat puterea, armata birmaneză a incendiat localități și a ucis civili mai ales dacă acele sate erau de creștini. Pe 15 iunie organizația Free Burma Rangers informează că o biserică din satul Karenni, ce tocmai și-a inaugurat noua clădire de cult, a fost complet arsă de armată și, în mod odios, au pus mine antitanc în jurul bisericii și al satului, astfel încât, la întoarcere sătenii, să fie grav răniți sau uciși.

Un băiat de 16 ani și-a pierdut un picior după ce a călcat pe o astfel de mină plantată chiar lângă biserică de armata birmaneză după ce au incendiat-o. Nu este un caz singular, ci creștinii din zonă spun că în ultimele luni armata a început o campanie de atacuri necruțătoare împotriva satelor, iar singura armă a creștinilor a fost fuga. Suntem chemați să purtăm în rugăciune pe surorile și frații noștri creștini persecutați din Birmania.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply