Quantcast
Biserica distrusă de ISIS ține slujbă pentru prima dată după 8 ani – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Biserica distrusă de ISIS ține slujbă pentru prima dată după 8 ani

Paștele a fost deosebit de special pentru o comunitate creștină din Irak în acest an deoarece BISERICA a fost deschisa pentru slujbe pentru prima dată de când a fost profanat de militanții ISIS în urmă cu opt ani.

Biserica Caldeană din Sf. Kyriakos, Batnaya, a fost atacată de ISIS în 2014. Militanții au decapitat statui, au spart altarul și  au mâzgălit graffiti anti-creștini pe pereți.

Un exemplu de mesaj spunea: „O, voi, sclavii Crucii, vă vom omorî pe toți… Oameni murdari”.

Potrivit Aid to the Church in Need (ACN), care a sprijinit comunitatea  spun ca biserica a fost practic „distrusa la pământ” în momentul în care ISIS a pus stapanire pe oras.

Batnaya a fost cel mai grav afectata dintre cele douăzeci de orașe și sate creștine din Câmpiile Ninive vizate de ISIS.

După înfrângerea ISIS, ACN a lansat un program major de restaurare și reconstrucție în Batnaya pentru a ajuta oamenii să se întoarcă in oras.

Biserica și Capela Neprihănirii  au primit 200.000 de euro pentru restaurarea lor.

Lucrările sunt încă în desfășurare, dar au fost întrerupte temporar în Săptămâna Mare pentru a permite slujbele de Paște – primele slujbe care au loc în biserică din august 2014.

Peste 500 de persoane au participat la Privegherea Paștelui de sâmbătă, care sărbătorește învierea lui Isus din morți.

Diaconul parohial Pr. Basim a declarat pentru ACN: „Am fost cu toții atât de fericiți să venim la biserică pentru slujbele de Paște.

Se speră ca lucrările de restaurare la biserică să fie finalizate până în iulie.

Pe lângă biserică, ACN ajută la restaurarea a două grădinițe, a mănăstirii dominicane a Sfântului Oraha, a sălii parohiale, a bibliotecii și a casei preotului.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply