Quantcast
Biserica Luterană din America alege un episcop TRANSGENDER – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Biserica Luterană din America alege un episcop TRANSGENDER

Biserica Evanghelică Luterană din America a devenit prima confesiune protestantă numeroasă care a ales un episcop transgender. Pr. Dr. Megan Rohrer, care s-a născut femeie, dar acum se identifică drept bărbat, a fost ales pentru a sluji ca episcop al Sinodului Sierra Pacific al Bisericii Luterane.

Preotul transgender, care conduce în prezent Biserica Lutherană Grace din San Francisco, va fi instalat ca episcop pe 11 septembrie la Biserica Luterană Sf. Matei din Walnut Creek, California.

Sinodul luteran american se îndepărtează tot mai mult de învățăturile Bibliei și de învățăturile fondatorului ei, Luther, care a scris în lucrarea sa din 1522 intitulată „Domeniul căsătoriei” că sexualitatea este hotărâtă de Dumnezeu și împărțită „în două clase, și anume, bărbat și femeie”. Mulți teologi luterani americani resping ineranța biblică, adică pe scurt, textele biblice pot fi reinterpretate.

Totuși Scriptura vorbește diferit despre sine. În 2 Timotei 3:16, este scris: „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos că să învețe, să mustre, să îndrepte și să dea înțelepciune în neprihănire”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply