Quantcast
Biserica nu intră în carantină; coronavirusul nu se ia prin rugăciune – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Biserica nu intră în carantină; coronavirusul nu se ia prin rugăciune

Asculta informatia

„Biserica nu intră în carantină, pentru că ea aparține lui Hristos, nu vreunei autorități pământești”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, într-o declarație pentru Realitatea PLUS, după ce mai multe voci au cerut închiderea bisericilor pentru a limita răspândirea cazurilor de coronavirus.

„E înțelept să ne îngrijorăm în limitele rațiunii, dar devine periculos să ne panicăm, debitând enormități pe Facebook, precum aceea a închiderii bisericilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al BOR pentru postul Realitatea PLUS.

Citeste si: Ipoteză șocantă: coronavirusul Wuhan creat în laborator și folosit ca armă biologică

„Coronavirusul nu se ia prin rugăciune, ci în primul rând prin ignorarea normelor de igienă elementară, așa cum spun și autoritățile medicale. Cei declarați bolnavi stau oricum acasă sau în carantină. Biserica nu intră în carantină pentru că ea aparține lui Hristos, nu vreunei autorități pământești”, a mai spus Vasile Bănescu.

Francisc Doboș: „Știm că Dumnezeu ne salvează, dar nu îl ispitim. Vom respecta legile țării”

În schimb, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București, Francisc Doboș, a declarat duminică, într-o intervenție telefonică la Digi24, că Biserica Catolică din România va respecta legile și recomandările autorităților cu privire la evitarea răspândirii coronavirusului.

„Vom ține legătura întotdeauna cu autoritățile. Vom respecta legile țării. Trebuie să fim prudenți, știm că Dumnezeu ne salvează, dar nu îl ispitim pe Dumnezeu. Asta nu înseamnă că nu respectăm toate măsurile de igienă, ceea ce am și comunicat încă de la început, încă din primele zile. Deja în bisericile noastre evităm să atingem aghiasmatarele, evităm să ne dăruim semnul păcii… Asta nu înseamnă că ne lipsim de credință, ci că suntem prudenți unii cu alții”, a spus preotul Francisc Doboș la postul Digi24.

„Noi folosim atât credința, știm că Dumnezeu este cel care ne mântuiește, dar iarăși tot Dumnezeu ne-a dat și rațiune, să fim prudenți și responsabili față de viața semenilor noștri, fără să intrăm în această pandemie a fricii. Îi invităm pe credincioși la calm. În perioada următoare vom vedea cum va evolua toată această situație și vom lua toate măsurile necesare. Asta nu înseamnă că vom închide bisericile. Vom vedea care va fi situația, sperăm să nu ajungem la acest moment”, a mai spus Doboș.

Citeste si: Măsuri adoptate la nivel mondial pentru combaterea impactului economic al epidemiei de coronavirus

Reacțiile vin în contextul în care autoritățile din țara noastră au interzis, începând de astăzi, activitățile care implică participarea a mai mult de 1.000 de persoane. Este vorba de evenimente care se desfășoară fie într-o incintă, fie în aer liber, publice sau private, conform șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply