Quantcast
Biserica nu se opune fertilizarii in vitro, pentru cuplurile casatorite – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Biserica nu se opune fertilizarii in vitro, pentru cuplurile casatorite

Biserica Greciei nu se opune cuplurilor căsătorite legal, care solicita un tratament de fertilitate, dar ea avertizeaza ca se opune avortului.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a declarat că susţine cuplurile care se supun unui tratament FIV (de fertilitate in vitro), dar ca se opune mamelor care isi abandoneaza copiii, indiferent dacă copiii au fost diagnosticaţi ca având probleme fizice sau psihice.

Episcopul Nikolaos de Mesogeia şi Lavreotiki a spus că Biserica nu se opune solicitarii unui tratament de fertilitate, pentru cuplurile căsătorite legal. “Pentru noi, linia roşie este trasata de distrugerea embrionilor si de întreruperea sarcinii”.

Nikolaos a continuat să sublinieze faptul că Sfântul Sinod nu ar acorda binecuvântarea sa pentru avortarea unui copil cu probleme de sănătate. “Aceste cazuri sunt dificile pentru noi, dar nu trebuie să înclinam spre logica pământească”, a explicat el, conform Neos Kosmos.

Sursa: www.lonews.ro

Despre

Leave a Reply