Biserica Ortodoxa din Bulgaria renunţă la zborul în Israel după Lumina sfântă

Asculta informatia

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Bulgaria a decis joi să renunţe la zborul tradiţional la Tel Aviv, în Israel, pentru aducerea Luminii sfinte, şi să redirecţioneze fondurile către combaterea noului coronavirus, a anunţat mitropolitul Gabriel din Loveci la un briefing al Consiliului de miniştri, după o reuniune la Palatul Sinodal cu participarea premierului Boiko Borisov şi a patriarhului Neofit al Bulgariei, transmite BTA,via agerpres.ro

De asemenea, preoţii Bisericii ortodoxe bulgare nu vor împărţi credincioşilor ramuri de salcie şi flori de Duminica Floriilor, ca de obicei, a mai spus Gabriel.

Citeste si:Inca un ABUZ in Romania: Directorul SGA Suceava, demis din funcție, pentru ca s-a rugat în genunchi în fața instituției pentru a salva orașul de CORONAVIRUS

Premierul Borisov a menţionat că televiziunea naţională bulgară va transmite live slujbele de Florii şi Paşte, iar preoţii vor asista poliţia la organizarea evenimentelor astfel încât totul să se desfăşoare în ordine.

Ideea este ca oamenii să rămână în case, să urmărească slujbele la televizor, să spună o rugăciune şi să petreacă aceste sărbători respectând carantina, a explicat Borisov. Acesta i-a invitat pe bulgari, în numele guvernului şi a grupului de lucru anticoronavirus, să stea în case şi să se ducă la biserici doar dacă este absolut necesar.

Clerul şi poliţia vor coopera la stabilirea de măsuri de siguranţă la fiecare biserică şi mănăstire, astfel ca vizitatorii să fie protejaţi şi să fie menţinută ordinea. Premierul bulgar i-a îndemnat de asemenea pe credincioşii care merg la biserică să poarte măşti şi să păstreze distanţa socială.

Citeste si: Biserici închise,slujbe anulate in schimb lume adunata pe aeroport pentru a pleca la munca in Germania

Boiko Borisov a anunţat cu acelaşi prilej că a discutat joi cu ministrul apărării şi că sunt avute în vedere trei opţiuni pentru marcarea zilei Sfântului Gheorghe, la 6 mai, când este şi Ziua armatei bulgare, în funcţie de situaţia epidemiei, o decizie finală în acest sens urmând să fie luată pe 30 aprilie.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *