Biserica Ortodoxă Rusă își creează propria companie militară de mercenari. Un fel de cruciați ortodocși

Asculta informatia

Biserica Ortodoxă Rusă își creează propriile companii militare private care recrutează și antrenează mercenari pentru războiul împotriva Ucrainei – transmite Serviciul ucrainean de Securitate (SBU), potrivit Rador Radio România.

Una dintre aceste companii de mercenari, care poartă numele „Crucea Sfântului Andrei”, funcționează pe lângă Catedrala Maritimă Kronstadt din Sankt Petersburg. Reprezentanții acesteia recrutează enoriași pentru a fi incluși apoi în armata rusă, arată sursa citată.

După ce sunt înrolaţi în rândurile companiilor private, mercenarii parcurg un curs de pregătire tactico-militară sub îndrumarea instructorilor din serviciile speciale ruse. Pentru a nu deveni publice, exerciţiile se desfășoară exclusiv pe teritoriul catedralei, precum și pe terenuri speciale de antrenament. Astfel de companii de mercenari sunt finanțate de reprezentanți ai unor grupuri financiare și industriale apropiate de Vladimir Putin.

Banii ajung în conturile Bisericii Ortodoxe Ruse sub formă de contribuții caritabile și donații pentru „construirea de lăcăşuri de cult”, arată SBU, care nu prezintă și dovezi pentru cele susținute.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply