Quantcast
Biserica Patriarhiei Române din Ierusalim a fost ATACATĂ – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Biserica Patriarhiei Române din Ierusalim a fost ATACATĂ

Biserica pe care Patriarhia Română o are în cartierul Musrara din Ierusalim a fost vandalizată, zilele trecute! Imaginile cu un individ cu barbă au fost surprinse de camerelor de supraveghere. Potrivit presei israeliene, atacatorul este un extremist din coloniile israeliene.

Individul a lovit porțile masive cu un pietroi, dar nu a reușit să le spargă. El a încercat să dea jos emblema Patriarhiei Române, reușind să îndoaie crucea de pe aceasta. El a lovit și camera de supraveghere, reușind să o distrugă.

Incidentul a avut loc în noaptea de 2 februarie.

Ramzi Khoury, președintele Comisiei superioare prezidențiale pentru afaceri bisericești, a condamnat cu fermitate atacul, spunând că acesta a fost rezultatul impunității acordate coloniștilor israelieni extremiști care efectuează atacuri asupra locurilor sfinte creștine și musulmane, în special din Ierusalimul ocupat.

Khoury a învinuit direct autoritățile de ocupație israeliene pentru acest atac și pentru toate atacurile anterioare asupra locurilor sfinte. El a cerut tuturor organizațiilor legate de biserică și internaționale să își asume responsabilitățile și „să ia măsuri împotriva celor care încearcă să atragă regiunea într-un conflict religios”.

„Sfințenia bisericilor și moscheilor noastre din Palestina este profanată, moștenirea strămoșilor noștri este încălcată și leagănul lui Hristos și al profetului Mahomed sunt încălcate”, a spus Khoury într-un mesaj.

„Vrem acțiuni eficiente și descurajante, dorim ca întreaga comunitatea internațională să intervină în fața acestor încălcări și să le pună capăt”, a punctat acesta.Despre Info Crestin News

Leave a Reply