Quantcast
Biserica Penticostală respectă regimul stării de urgență. Flaviu Almași nu este pastor în Reteag – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Biserica Penticostală respectă regimul stării de urgență. Flaviu Almași nu este pastor în Reteag

Comisia de coordonare a bisericilor Cultului Creștin Penticostal din județul Bistrița-Năsăud a ieșit astăzi cu ”un drept la replică” care vizează situația de la Reteag, acolo unde, un membru al Bisericii Penticostale, Flaviu Almași,  s-a ales cu dosar penal după ce a organizat o adunare pentru evanghelizare în casa proprie. Din nefericire, consecință a participării la respectiva adunare, mai multe persoane s-au infectat cu noul virus potrivit,propolitica.ro

În acest context, comisia de coordonare a bisericilor Cultului Creștin Penticostal din județul Bistrița-Năsăud, arată că, în localitatea Reteag, cele două biserici penticostale sunt conduse de pastorul Mircea Coptil, pastor la Biserica Penticostală nr.1, și pastorul Ioan Ungureanu, pastor la Biserica Penticostală nr.2.

Citeste si: Pastor cercetat penal dupa ce a organizat o adunare religioasa. Doi au fost confirmati cu virusul Covid-19

În al doilea rând, informația vehiculată de presă, și anume că Flaviu Almași e pastor la Reteag, este incorectă. Nu numai că sus-numitul nu este pastor, ci el nu figurează nici măcar ca membru în comitetul de conducere al niciuneia din cele două biserici penticostale menționate. Această informație apărută în presă induce ideea că bisericile penticostale din localitatea Reteag nu au respectat legea în această perioadă de pandemie, lucru cât se poate de fals.

”Menționăm, de asemenea, că Mircea Coptil și Ioan Ungureanu, ambii păstori au fost contactați de Flaviu Almași pentru a organiza evenimentul cu pricina în biserică, dar ambii pastori au refuzat categoric organizarea oricărui tip de eveniment. Drept urmare, Flaviu Almași a luat decizia de a organiza evenimentul la domiciliu, pe propria răspundere”, se mai spune în document.

”În altă ordine de idei, am dori să subliniem cât se poate de clar că, în ceea ce privește evenimentul paralel de la Șintereag, gruparea responsabilă de organizarea acelei întruniri nu face parte din Cultul Creștin Penticostal. În consecință, acțiunile independente ale acestei grupări nu reprezintă viziunea oficială a Cultului Creștin Penticostal. În final, dorim să dăm asigurări că toate bisericile noastre, membre ale Cultului Creștin Penticostal, dau dovadă de spirit responsabil, respectând prevederile legale în vigoare cu privire la situația de criză cu care se confruntă țara noastră”

Citeste si: Premierul bulgar: ”Nu pot închide bisericile! Eu sunt om credincios. De la această criză numai Dumnezeu ne poate scăpa!”

Pastor Victor Cîmpean, coordonator al bisericilor din județul Bistrița-Năsăud, aparținând Cultului Creștin Penticostal

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply