Quantcast
Biserica Prigonită – la ce ne putem aștepta în 2017 – ??? – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Biserica Prigonită – la ce ne putem aștepta în 2017 – ???

Anul 2017 se pare că nu va aduce nici un fel de îmbunătățiri în ceea ce privește creștinii prigoniți din diferite zone ale globului. Conform misiunii creștine Release International, se prevede ca anul 2017 persecuția contra creștinilor să crească.

Se așteaptă o creștere dramatică a persecuției în zona islamică, unde creștinii se află într-un pericol tot mai accentuat, datorită persecuției din partea militanților islamiști și a guvernelor locale. Persecuția se află în creștere de asemenea în India, din partea militanților hinduși și în China, unde presiunea contra bisericilor neînregistrate este în creștere.

Un raport complet privind panorama persecuției în lume va fi publicat luna viitoare de către Release International’s annual Persecution Trends report.

Paul Robinson, director executiv al Release International, a spus: „În întreaga lume creștinii se confruntă cu o gamă tot mai diversificată de persecutori violenți. Aici includem brutala persecuție din partea Statului Islamic din Orientul Mijlociu, militanți puternic înarmați în Nigeria și extremiștii hinduși din India”.

În Orientul Mijlociu, conflictul ce se derulează în Siria și Irak continuă să oblige mii de persoane, inclusiv creștinii, să fugă de la casele lor sau din bisericile istorice, din zonele care au semnificat leagănul creștinismului în urmă cu 2 000 de ani, și care au pierdut mai mult de jumătate din membrii în ultimii ani. Unii lideri creștini se tem de un exod masiv a tuturor creștinilor din regiune.

Creștinii ce au scăpat de Statul Islamic au relatat istorii de teroare, tortură, sclavie sexuală, inclusiv abuzuri extreme precum crucificarea celor ce au refuzat să renunțe la credință. În 2017este posibil să continue criza refugiaților din zonele limitrofe. Unul din obiective va fi Kurdistanul, în nordul Irakului, care este în acest moment casa a unor două milioane de deplasați interni.

Citeste mai mult pe: benidradici.com

Despre Info Crestin News

Leave a Reply