Quantcast
Biserica respinge ferm o măsură anticreștină cerută de ONG-uri care militează pentru uciderea copiilor nenăscuți – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Biserica respinge ferm o măsură anticreștină cerută de ONG-uri care militează pentru uciderea copiilor nenăscuți

Mai multe ONG-uri au solicitat finanțarea de către stat a avortului la cerere, o măsură criminală și profund anticreștină, motivând că medici cu mintea acasă nu vor să o mai efectueze decât în situția în care se impune ca urgență medicală și pentru că așa cum arată învățătura creștină, viața e „dar dumnezeiesc”, transmite Romanian Global News.

Biroul de presă al Patriarhiei a transmis, luni, un punct de vedere în urma apariției în spațiul public a unor materiale prin care se comunică demersul unor ONG-uri privind finanțarea de către stat a avortului la cerere, chiar dacă medicii nu doresc să realizeze această procedură.
„Poziționarea Bisericii față de recent solicitatul, dar nefirescul sprijin al statului pentru finanțarea avortului în absența unei urgențe medicale, act care ar reprezenta o implicită încurajare a acestuia, este următoarea:

Fiecare om are structural o conștiință morală pe care și-o solicită în grade diferite prin raportarea sa la anumite situații personale sau profesionale concrete. Acesta este inevitabil registrul (moral) în care se situează și problema avortului.

Cei care aleg să își asculte conștiința și să evite implicarea într-un act medical care suprimă brutal o viață (avortul este un asemenea act, întrucât, oricât de mic, embrionul/ fătul este o persoană nenăscută încă), au dreptul și, dacă sunt medici, obligația, să respecte riguros jurământul lui Hipocrate deplin favorabil vieții, iar dacă sunt reprezentanți ai societății civile, deci inclusiv ai cultelor religioase care includ cea mai mare parte a acestei societăți, să-și exprime și să-și apere public principiile morale, etice, filosofice și religioase ocrotite de Constituție.

Avortul nu e o crimă. Să-l interzici este. - Elle.ro

Poziția BOR și a tututor cultelor față de avort e una clară, firească, fermă și ireversibil orientată pro-viață. Mesajul creștin are ca miez libertatea, iubirea și respectul pur față de viața și demnitatea persoanei umane, născute sau nenăscute încă. Avortul este și rămâne legal, dar nu tot ce este legal coincide totdeauna riguros cu ce este moral, granița dintre „permis” și „posibil” fiind una la care ar trebui să reflectăm atent și responsabil ca persoane înzestrate nu doar cu trup, ci și cu spirit”, transmite Patriarhia Română.

Potrivit comunicatului de presă transmis, Biserica are printre funcțiile sale centrale și pe aceea de a contribui exemplar la întreținerea ordinii morale în societate, de a explica necesitatea igienică a moralei personale și publice, de a orienta atenția spirituală a oamenilor spre lucrurile esențiale, între care viața, educația, relația cu celălalt, mântuirea din răul cu multe chipuri care sfidează și sabotează sensul existenței omenești.

„Crima, inclusiv cea comisă prin avort, este unul dintre aceste chipuri. Biserica invită (nu impune) stăruitor la respectarea și protejarea vieții și demnității persoanei umane, pledând mereu cauza acestora ca pe cea mai înaltă posibil, viața fiind un dar dumnezeiesc plin de sens pentru individul străin de individualism feroce și pentru comunitatea formată din noi toți, cei ce am avut șansa de a ne naște. Aceasta este o datorie a Bisericii, nu o imixtiune în viața personală a cuiva. O datorie prelungită concret în proiecte și acțiuni filantropice destinate mamelor care se confruntă cu o criză de sarcină. Asemenea acțiuni au ca rațiune inclusiv conștientizarea faptului că autonomia asupra propriului trup nu implică și dreptul de a decide asupra vieții unui alt trup care crește în el. Abia această reflecție de tip moral indică gradul real și onorabil de responsabilitate”, mai arată Patriarhia.

Potrivit Patriarhiei, „orice stat responsabil are ca scop și rațiune fondatoare asigurarea și întreținerea binelui comun al societății pe care o administrează”, atrăgând atenția că astfel de procedură la cerere nu trebuie să fie finanțată de stat.

Peste 250 de organizații ale societății civile din România, precum și organizații internaționale interne și internaționale care luptă pentru drepturile sexuale și reproductive în România au transmis că accesul la avort a devenit din ce în ce mai dificil în România în ultimii ani, ceea ce nu face decât să crească numărul de avorturi în condiții de risc. Potrivit acestora, decontarea acestei proceduri ar asigura femeilor acces universal și sigur la acest serviciu medical.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply