Quantcast
Biserica Rusă cere statului să propage valorile tradiționale ale familiei – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Biserica Rusă cere statului să propage valorile tradiționale ale familiei

Biserica Ortodoxă Rusă cere desfășurarea unei campanii masive de propagare printre elevi și studenți a valorilor tradiționale ale familiei.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Profilactiva avorturilor și propaganda valorilor familiei printre elevi și studenți reprezintă una din principalele sarcini ale Bisericii, autorităților și societății civile, consideră șeful direcției pentru protecția maternității a departamentului sinodal din cadrul Patriarhiei Moscovei pentru caritate bisericească și asistență socială, Maria Studenkina.

Anterior, președintele Rusiei, Vladimir Putin, în mesajul adresat Adunării Federale, a declarat că soarta Rusiei și viitorul ei istoric depind de demografie: câți copii se vor naște în familiile rusești peste un an, cinci sau zece, cum vor crește, cine vor deveni, ce vor face pentru dezvoltarea țării și pe ce valori se vor sprijini pe parcursul vieții.

“Una din sarcinile de bază a Bisericii, ONG-urilor și autorităților este desfășurarea a unei campanii informative de proporții, îndreptate spre formarea valorilor tradiționale ale familiei”, a spus Studenkina, citată de serviciul de presă.

În legătură cu acest fapt ea a menționat importanța organizării lecțiilor și expozițiilor, activității cu elevii din clasele mai mari și studenți.

“Crearea familiei și nașterea copiilor trebuie să devină o modă și conștientizarea acestui lucru trebuie să fie insuflată din băncile școlii”, a explicat Studenkina.

De asemenea, printre măsuri îndreptate spre susținerea natalității ea a menționat combaterea avorturilor, amintind că BOR ocupă o poziție principială în această problemă și desfășoară o activitate periodică: oferă o susținere multilaterală mamelor care se află în dificultate.

Potrivit informațiilor departamentului sinodal, în țară au fost deschise 72 de adăposturi pentru femei aflate în dificultate și peste 190 de centre de ajutoare umanitare. În ultimii doi ani au beneficiat de ajutoare peste un milion de persoane. În urma activității a departamentului sinodal în 98 de orașe din Rusia și Belarus funcționează un program de sprijinire a femeilor aflate în criză de sarcină “Salvează Viața”. La realizarea ei participă 54 de ONG-uri și 164 de specialiști. Datorită acestui program din 2015 au fost salvate viețile a 11 132 de copii.

SURSA: https://ro.sputnik.md

Despre Info Crestin News

Leave a Reply