Quantcast
Biserica Scoției aprobă căsătoria între persoane de același sex – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Biserica Scoției aprobă căsătoria între persoane de același sex

Asculta informatia

Adunarea Generală a Bisericii Scoției a votat pentru a acorda slujitorilor și diaconilor săi „dreptul de a solicita să devină un celebrant autorizat pentru a desfășura ceremonii între persoane de același sex”.

Majoritatea prezbiterilor au aprobat raportul numit „Solemnizarea uniunii căsătoriilor de același sex”, permițând slujitorilor și diaconilor să căsătorească cupluri de același sex.

Documentul aprobat mai precizează că „niciun slujitor sau diacon nu va fi obligat să participe la solemnizare sau să fie implicat în aranjamentele pentru o căsătorie de același sex, dacă nu ar dori în mod explicit să facă acest lucru”.

În ciuda numărului mare de voturi, mai mulți preoți și-au exprimat public opoziția față de decizia Adunării. Preotul Phil Gunn, de la parohia Rosskeen, a subliniat că „această hotărâre nu este biblică… Suntem chemați să iubim pe toți așa cum ne-a poruncit Hristos, trebuie să demonstrăm dragostea lui Dumnezeu față de lume, astfel încât ei să recunoască ceva diferit în noi, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne conformăm stilului de viață al societății sau al lumii”, a subliniat preotul Gunn.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply