Quantcast
Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, deschisă publicului în Duminica Floriilor catolice – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, deschisă publicului în Duminica Floriilor catolice

Spre deosebire de anul trecut, Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost deschisă publicului în Duminica Floriilor catolice, iar credincioşii au putut participa la slujba dedicate acestei sărbători în locul unde, potrivit tradiţiei creştine, Isus a fost răstignit şi apoi a înviat, informează Reuters, potrivit agerpres.  

După ce mai bine de jumătate din populaţia Israelului a primit două doze de vaccin, restricţiile pentru combaterea pandemiei de coronavirus au fost relaxate pentru a permite desfăşurarea unor adunări restrânse cu respectarea măsurilor de distanţare socială.

Atmosfera a fost una festivă, după ce mai mulţi credincioşi romano-catolici au păşit dincolo de uşile imense din lemn ale bisericii, punct central de interes al celei mai importante sărbători din calendarul creştin.

”Anul trecut, a fost un Paşte teribil, fără oameni, cu uşile închise. Anul acesta, este mult mai bine, uşile sunt deschise, nu sunt foarte mulţi oameni, dar suntem mai optimişti că situaţia se va ameliora”, a declarat pentru Reuters patriarhul latin al Ierusalimului, Pierbattista Pizzaballa, în timp ce păşea afară din biserică, flancat de clerici şi credincioşi purtând ramuri de palmier.

”Mesajul sărbătorii pascale este viaţă şi iubire, în ciuda tuturor semnelor de moarte, corona, pandemie, şi câte şi mai câte, noi credem în puterea dragostei şi a vieţii”, a spus Pizzaballa.

Duminica Floriilor comemorează, potrivit credinţei creştine, ziua în care Isus a intrat în Ierusalim întâmpinat de mulţime. A fost răstignit cinci zile mai târziu.

În 2021, romano-catolicii sărbătoresc Paştele pe 4 aprilie, iar creştinii ortodocşi aproape o lună mai târziu, pe 2 mai.

Mai târziu în cursul zilei, patriarhul urmează să ia parte la procesiunea de Florii între Muntele Măslinilor centrul vechi al oraşului.

Procesiunea se va desfăşura cu respectarea restricţiilor anti-COVID-19 impuse în Israel şi cu un număr limitat de participanţi.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply