Quantcast
Biserica Sfântului Mormânt, din Ierusalim, închisă de o factură – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Biserica Sfântului Mormânt, din Ierusalim, închisă de o factură

Unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale creştinătăţii, Biserica Sfântului Mormânt, din Ierusalim, este în pericol să se închidă. Nu este vorba despre niciun conflict religios, cum ar crede mulţi, ci despre o factură banală. Biserica nu a plătit niciodată apa curentă şi a acumulat datorii de două milioane şi jumătate de dolari.

Biserica Sfântului Mormânt, din Ierusalim, închisă de o factură

Greu de crezut că o simplă factură riscă să dea peste cap activitatea uneia dintre cele mai vizitate destinaţii de pe harta creştinătăţii. Şi totuşi, compania de apă din Ierusalim, cea cu care biserica are contract de 15 ani, vrea să lupte până la recuperea ultimului cent datorat. Ministerul Turismului se ocupă de medierea acestei dispute.

Patriarhia susţine că, în înţelegerea iniţială, Biserica Sfântului Mormânt era exceptată de la plata facturilor la apă. Afirmaţia este contrazisă de compania de distribuţie. Deşi disputa îi va afecta şi pe turişti, aceştia din urmă consideră că este normal ca biserica să plătească ceea ce foloseşte.

Dincolo de ineditul situaţiei, problema este cât se poate de gravă. Pentru a-şi recupera banii, compania de apă a blocat conturile lăcaşului de cult. 500 de preoţi şi călugări riscă să nu-şi mai primească salariul, iar fondurile pentru 30 de şcoli şi două mii de profesori for fi tăiate.

realitatea.net

Despre

Leave a Reply