Biserica Suediei le oferă copiilor LGBT un ghid pentru reinterpretarea Bibliei

Biserica Suedeză a publicat pe site-ul său ghidul, sub mottoul sugestiv: „Sub curcubeu nu ești singur!”, explicând într-o scurtă prezentare care sunt motivele din spatele acestui ghid.

Colecţia de informaţii a fost realizată prin colaborarea dintre dieceza Västerås și Swedish Church Young Camelot’s Rainbow Camp și își propune să vină în ajutorul tinerilor creștini, pentru a-i ajuta să-și susţină credinţa creștină printre membrii comunităţii LGBT, dar și orientarea lor sexuală în cadrul comunităţilor creștine din care fac parte.

Ghidul respinge ideea unei condamnări biblice a homosexualităţii, susţinând că termenul „homosexualitate” nu apare în Biblie și acolo unde se crede că ar exista o atitudine de condamnare a legăturilor homosexuale ar fi vorba, de fapt, de respingerea exploatării sau violului dintr-o astfel de relaţie.

Broșura are 17 pagini și definește termeni precum „sexul biologic”, „identitate de gen” sau „homosexualitate”, precizând că fiecare individ are dreptul de a-și decide sexul în conformitate cu ceea ce simte că este.

Scris de tineri „pentru a veni în ajutorul tinerilor”, acest ghid conţine câteva interpretări teologice pentru persoanele gay care voiau să se regăsească în relatările biblice, „deși nu susţine că aceste interpretări sunt singurele posibile”.

În mod cert, aceste interpretări se despart de tot ceea ce au susţinut până acum creștinii conservatori. Astfel, printre personajele care ar fi avut o relaţie homosexuală sau ar fi nutrit o iubire ieșită din modelul heterosexual sunt amintite David și Ionatan sau Rut și Naomi.

Ghidul susţine că Maria, sora lui Lazăr, a avut curajul „să se despartă de normele sexuale tradiţionale ale societăţii patriarhale”, încurajată de Isus, care îi ia apărarea în faţa Martei. Autorii Îl etichetează pe Isus cu termenul „queer” (excentric, original, aiurit), pe care ghidul pretinde că societatea LGBT l-a recuperat, dându-i mai multe sensuri. În esenţă, este vorba de a fi diferit și de a-ţi defini genul într-o societate cu norme heterosexuale.

Autorii ghidului spun că Isus S-a distanţat de normele societăţii Sale, nu a susţinut familia tradiţională și a îndemnat la dragostea care acceptă toate diferenţele.

Citeste mai departe pe: semneletimpului.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *