BISERICA va respecta noile masuri Anti-CORONAVIRUS – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri interne

BISERICA va respecta noile masuri Anti-CORONAVIRUS

'Credinţa în Dumnezeu este şi antidotul ideal la virusul fricii'

Asculta informatia

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, afirmă că Biserica Ortodoxă va respecta noile restricţii impuse de autorităţi, inclusiv limitarea adunărilor publice la 100 de persoane. Biserica însăşi ia propriile măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, în timp ce credinţa în Dumnezeu combate frica şi deznădejdea în această perioadă de criză, mai afirmă Vasile Bănescu, într-o declaraţie pentru STIRIPESURSE.RO.

“Toate măsurile anunțate până acum de oficialități vizează în mod firesc și necesar reducerea drastică a aglomerației in toate spațiile publice, nu suspendarea totală a activității din ele. Bisericile nu fac desigur excepție și nici nu trebuie să devină obsesia persistentă a cuiva.

Citeste si: Apocalipsa este aproape! Mancare din bebelusi avortati,delicatesa pentru bogatanii chinezi

Dacă realitatea obiectivă, justificată temporar de clare rațiuni medicale o va impune, limitarea accesului la un anumit număr de persoane in anumite locuri din spațiul public este firească, pentru că are rol preventiv de diminuare a propagării virusului.

În acest sens și in consonanță cu reglementarile autorităților, Biserica însăși ia măsuri proprii, își informează clerul si credincioșii și face tot ce este posibil să contribuie la păstrarea si cultivarea discernământului moral manifestat prin grija concretă față de ceilalți.

Biserica pledează ferm pentru respectarea cu rigoare a normelor de igienă recomandate insistent de autoritățile medicale și a tuturor reglementărilor guvernamentale. Norme și reglementări pe care le va împlini ea însăși concret la nivel comunitar/ parohial.

Citeste si: Finlanda pe cale să declare creștinismul ilegal?

Credința in Dumnezeu este într-un asemenea timp și antidotul ideal la virusul fricii și al deznădejdii demobilizatoare”, a declarat Vasile Bănescu.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, miercuri, restricţionarea activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive şi de divertisment în spaţii închise cu participarea a peste 100 de persoane, până la data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Close