Quantcast
Biserici din Belgia și Olanda închise datorită facturilor mari la energie. Episcopii îndeamnă preoții să nu oficieze slujbe duminica – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Biserici din Belgia și Olanda închise datorită facturilor mari la energie. Episcopii îndeamnă preoții să nu oficieze slujbe duminica

O dieceză din Belgia a decis să nu mai țină slujbe duminicale în mai multe biserici din cauza facturilor tot mai mari la energie electrică și, în curând, și la încălzire.

Reducerea aprovizionării cu gaz din Rusia și criza energetică se fac simțite și în rândul parohiilor. Pentru prima dată de când problema s-a înrăutățit, o eparhie din Belgia a decis limitarea serviciilor religioase în unele centre rurale cu mai puțini enoriași.

Și în Olanda, problema majorării facturilor se face simțită în vistieriile eparhiilor. Situația este agravată de o altă problemă neplăcută: deficitul de preoți. Combinația – facturi scumpe și lipsa de preoți – a dus la decizia unui episcop de a închide multe biserici situate în unele zone în care catolicii practicanți pot fi acum numărați pe degete. O modalitate de a economisi și de a reduce costurile mari.

Vestea se referă la eparhia de Roermond, care are în jurisdicție aproximativ 290 de biserici din provincia Limburg. Episcopul a scris o scrisoare săptămâna trecută pentru a-i încuraja pe preoții parohi să suspende slujbele religioase în mai multe zone mai puțin frecventate. Așadar, nu vor mai ține liturghie duminica pentru a economisi energie, scrie ilmessagero.it.

Fenomenul care începe să se răspândească și în alte țări a fost confirmat de purtătorul de cuvânt Matheu Bemelmans. „Finanțele nu pot fi un factor dominant, dar nici nu le putem ignora. Chiar și în prezența unui număr mic de oameni care donează câte un euro fiecare, nu este suficient să acoperim factura la încălzire”, a spus Bemelmans pentru Reuters.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply