Quantcast
Biserici emblematice distruse de cutremur în Turcia și Siria – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Biserici emblematice distruse de cutremur în Turcia și Siria

 

Bisericile emblematice ale Orientului creștin au fost devastate de cutremurul din Turcia și Siria.

Cutremurul din Siria și Turcia care a ucis peste 40.000 de oameni a distrus 5.000 de clădiri și a deteriorat alte 11.000. Printre aceste distrugeri se numără biserici emblematice ale Orientului creștin.

Catedrala Bunei Vestiri din Alexandretta (Iskenderun în turcă), principala biserică a Vicariatului Apostolic al Anatoliei, din sudul Turciei, a fost devastată.

În Antiohia este același lucru pentru Biserica Ortodoxă Greacă și Biserica Protestantă.

Biserica Ortodoxă Sfântul Petru și Sfântul Pavel din Antiohia a fost o grădină secretă din inima orașului și mândrie  internațională. Ea este doar un morman de moloz.

Biserica protestantă din Antiohia construită de francezi în timpul coloniei asupra Siriei a fost distrusă si ea în urma cutremurului.

În Alep, nord-estul Siriei, Biserica Ortodoxă Siriacă Sf. Gheorghe s-a prăbușit parțial.

UNESCO a întreprins împreună cu partenerii săi și cu autoritățile naționale un inventar inițial al daunelor aduse patrimoniului. Organizația dorește să realizeze un inventar precis al pagubelor, cu scopul de a proteja aceste situri în cooperare cu autoritățile naționale.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply