Quantcast
Bisericile care-l susțin pe Trump au primit milioane de dolari – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Bisericile care-l susțin pe Trump au primit milioane de dolari

Asculta informatia

O mega-biserică din statul Texas, al cărei pastor l-a susţinut activ pe preşedintele Donald Trump, a primit aprobarea pentru un credit nerambursabil în valoare de două până la cinci milioane de dolari, arată date guvernamentale publicate luni şi preluate de Reuters via  agerpres.

Luna trecută, vicepreşedintele Statelor Unite a ţinut un discurs la un miting electoral al Primei Biserici Baptiste din Dallas. Pastorul acesteia, Robert Jeffries, a făcut parte din consiliul evanghelic al lui Trump. Biserica nu a comentat deocamdată împrumutul obţinut.

Citeste si: Administrația Trump nu permite ambasadelor americane să arboreze „steagul gay”

Instituţia respectivă este una din cele 88.400 care au primit prin Administraţia pentru Întreprinderile Mici (SBA) ajutoare pentru pandemia de coronavirus în valoare totală de 7,3 miliarde de dolari; s-au calificat inclusiv teleevanghelişti, menţionează Reuters.

Datele publicate de Departamentul Trezoreriei Statelor Unite şi de SBA identifică beneficiarii împrumuturilor mai mari de 150.000 de dolari în cadrul aşa-numitului Program de Protecţie a Salariilor. Cultele asigură peste un milion din cele 51,1 milioane de locuri de muncă protejate prin programul de creditare respectiv. Reuters remarcă ponderea mare a diferitelor confesiuni creştine.

Citeste si: America nu va finanța vaccinul OMS! Trump, război total cu Big Pharma

Programul lansat în 3 aprilie permite firmelor mici, organizaţiilor non-profit şi persoanelor fizice afectate de pandemie să solicite împrumuturi nerambursabile garantate de guvern.

Criticii iniţiativei consideră că este neconstituţional să fie incluse în aceste categorii grupurile religioase, deoarece fondatorii Statelor Unite au prevăzut separarea strictă între biserică şi stat tocmai pentru a proteja libertatea credinţei.

Citeste tot articolul pe: Europa News

Despre Info Crestin News

Leave a Reply