Bisericile din dieceza Romei vor fi închise până pe 3 aprilie

Asculta informatia

Toate bisericile din dieceza Romei vor fi închise până pe 3 aprilie, în încercarea de a ţine sub control pandemia de Covid-19, a anunţat joi cardinalul italian Angelo De Donatis, vicarul general al Romei.

Până vineri, 3 aprilie 2020, accesul în bisericile din Roma şi, în general, în edificiile de cult deschise publicului, este interzis tuturor credincioşilor, se arată într-un comunicat al cardinalului De Donatis, citat de AFP.

Citeste si: DANEMARCA: Închisorile devin ISLAMICE – Detinutii non musulmani obligati sa participe la rugaciunea ISLAMICA

Până aacum, slujbele religioase, ca oricare altă adunare, erau deja interzise, dar bisericile rămâneau deschise credincioşilor care doreau să se roage acolo.

Papa Francisc are şi titlul de episcop al Romei, dar pentru a-l ajuta în această sarcină, el are un vicar care este cardinalul italian De Donatis.

Italia, de departe ţara europeană cel mai greu lovită lovită de pandemia de Covid-19, a depăşit joi 1.000 de decese (1.016) şi peste 15.000 de cazuri înregistrate, a declarat apărarea civilă.

Citeste si: Finlanda pe cale să declare creștinismul ilegal?

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 3 =