Studiu

Bisericile penticostale au cea mai rapidă creștere din lume

Din 900 de milioane de protestanții și neoprotestanți din lume, 630 de milioane sunt penticostali, ceea ce reprezinta 70%.  În Brazilia, numărul de membri ai bisericilor penticostale sunt, de asemenea, în creștere, conform recensământului din 2010 al IBGE (Institutul Brazilian de Geografie și Statistică) în care s-a observat această creștere în toate regiunile Braziliei și a arătat că biserica penticostală care aparține de organizația Church of God este biserica cu cea mai rapidă creștere din Brazilia.

Ziarul lunar publicat de CPAD (Editura Church of God) din Brazilia arată o estimare a Institutului Hartford de Cercetare a Religiei,  indicând o creștere a penticostalilor din lume. Studiul estimează că în 2025 vor mai mult de un miliard de penticostali în întreaga lume, ceea ce reprezintă 45% din numărul total al creștinilor – inclusiv catolici, ortodocși și protestanți, în general.

Conform rezultatelor preliminarii ale recensământului din 2011 și în România, singura religie în creștere din ultimii ani este tot penticostalismul, reprezentând 367.938 membri, față de 324.462 membri, câţi erau în 2002.
Sursa: Stiri Crestine.ro

Citește și:  Femeile credincioase trăiesc mai mult

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 16 = 23

Close