Quantcast
Bisericilor protestante le este din ce în ce mai dificil să dezvolte grupuri mici de studiu biblic – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Bisericilor protestante le este din ce în ce mai dificil să dezvolte grupuri mici de studiu biblic

Așa cum Joe Biden a declarat în septembrie anul trecut că epidemia de Covid-19 s-a încheiat în Statele Unite, Lifeway Research a descoperit că multor biserici protestante, evanghelice sau nu, le este din ce în ce mai dificil să își dezvolte micile grupuri de meditație biblică de la izbucnirea acestui coronavirus. Studiul prezintă un tablou mixt care variază în funcție de mărimea congregațiilor, corelație care se regăsește și în numărul de convertiri.

Datele culese de Lifeway Research și publicate pe 7 martie , s-au confruntat cu cele ale anchetelor anterioare din 2008. Compania de sondaj privind nevoile bisericilor constată o tendință descendentă a implicării credincioșilor în grupurile intra-eclesiale. Eroarea de eșantionare nu depășește plus sau minus 3,2%.

În timp ce 97% dintre pastori spun că autoritatea scripturilor este fundamentală pentru grupurile bisericești și strategiile de ucenicie, această credință nu este corelată cu participarea ridicată la întâlnirile mici de studiu biblic.

Pastorilor le este greu să motiveze congregații să se implice în grupuri mici sau chiar la școala duminicală. Doar 44% dintre adepții lor investesc în studiu biblic.

În detaliu, 30% din cei 1.000 de pastori chestionați între 6 și 30 septembrie 2022 spun că 50 până la 74% dintre credincioși sunt implicați în grupuri mici, un interval care este de 25 până la 49% conform a 27% dintre pastori.

24% dintre ei declară exact un sfert din participanții la grupurile de studiu.

Doar 19% dintre pastori constată că cel puțin trei sferturi dintre credincioși sunt implicați.

În timp ce epidemia a avut un impact puternic asupra legăturilor sociale, aceste cifre oferă indicații despre modul în care credincioșii își văd comunitățile.

De exemplu, 52% dintre bisericile cu peste 250 de membri au mai multe șanse ca 50-74% dintre congregații lor să meargă la un grup mic sau să facă școala duminicală, comparativ cu doar 21% dintre congregațiile cu mai puțin de 50 de membri.

Aceste cifre sunt explicate prin prezența la întâlnirile de studiu, potrivit lui McDonnell, presedintele Lifeway Research care subliniază că studiile „au arătat că oamenii care participă în mod regulat la grupuri împărtășesc altora cum să devină creștini și mai des invită oamenii la biserică”. Cu cât participanții la studiile biblice sunt mai puțini, cu atât sunt mai puține invitațiile de a participa la aceste  întâlniri.

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply