Quantcast
Bistrita:Un preot din Cociu refuză să înmormânteze un bătrân alături de soţia sa pentru că decedatul a schimbat religia – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Bistrita:Un preot din Cociu refuză să înmormânteze un bătrân alături de soţia sa pentru că decedatul a schimbat religia

O familie din Cociu este nevoită să-şi înmormânteze ruda decedată în alt cimitir şi nu în cel în care i se odihneşte soţia, întrucât bătrânul a trecut la altă religie anul precedent, iar preotul ortodox din localitate refuză să-i dea un loc de veci alături de consoartă, în ciuda faptului că este plătit încă din timpul vieţii.

Încurcate sunt căile Domnului chiar şi după moarte. Preotul ortodox din Cociu refuză să înmormânteze în cimitirul pe care-l păstoreşte un bătrân de 69 de ani care a decedat de curând. Motivul? Bătrânul a făcut greşeala să treacă la cultul penticostal chiar cu un an înainte să decedeze. Situaţia este cu atât mai ciudată cu cât bărbatul şi soţia sa decedată de câţiva ani şi-au amenajat un monument funerar în cimitirul ortodox încă de când erau în viaţă. Familia bătrânului a fost nevoită să-l înmormânteze pe decedat în cimitirul dedicat penticostalilor, departe de soţia sa, care se odihneşte în cel dedicat ortodocşilor. Preotul ortodox din Cociu nu a făcut altceva decât să respecte statutul Bisericii Ortodoxe, care nu acceptă înmormântarea persoanelor din alte religii în cimitirele sale.

Despre

2 Comentarii

  1. Este un exemplu de bun crestin printre enoriasi,nu?Acest gest va intoarce si mai multi crestini la Dumnezeu.Asa se intampla si pe vremea Domnului Isus.El siapostolii au fost mereu prigoniti de preoti ,farisei si carturari.De ce?Pentruca predicau Evanghelia cea curata,adevarata si nu rezpectau ,,traditiile si datinile”.Asa este si astazi,Domnul Isus ne-a avertizat de ,,tot ce se intampla astazi cu crestinii ce-L urmeaza pe Hristos.Dar orice prigonire ce vine e o bucurie pentru un crestin a lui Hristos.Domnul ne-a lasat o porunca(pe care se vede ca preotul din acest caz nu o cunoaste):,,Va dau o porunca noua:sa va iubiti unii pe altii,cum v-am iubit Eu,asa sa va iubiti si voi unii pe altii.
    ,,Prin aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii mei,daca veti avea dragoste unii pentru altii”.Ioan13/34;35
    In acest caz este vorba de ura,dezbinare.Daca sfintia sa s-ar apropia mai mult de Domnul isus,ar fi schimbat si el intr-un om nou,ca cel pe care nu a vrut sa-l aseze in mormantul bisericii ortodoxe.Sa ne rugam Domnului sa ne lumineze,sa ne umple de Duh Sfant si pacea si bunatatea Domnului Isus sa ne calauzeasca vietile ,relatiile si comportamentul.Domnul sa binecuvanteze toti crestinii,indiferent ce nume le-au dat religiile-ortodocsi,baptisti,penticostzli,adventisti,evanghelisti,etc.Toti apartinem lui Hristos,nu preotilor sau pastorilor.Asa ca asteptam noi ca si crestini invataturi frumoase si demne de urmat de la invatatorii Cuvantului .

  2. Acest articol este o dovada de intoleranta religioasa din partea unui locuitor al satului care e Martor al lui Iehova.Familia decedatului nu a pus problema in felul acesta,iar comunitatea penticostala are un sector propriu in cimitir.Este normal ca trecand la penticostali,sa fie inmormantat de pastorul acela in sectorul special din cimitir.Aici vorba de o manipulare si un articol scris la comanda pentru a discredita preotul ortodox.As fi curios daca gesmari a auzit ca exista legi civile care stabilesc exact astfel de cazuri de convertiti care in momentul botezului la alta religie legal renunta la toate drepturile si obligatiile fata de vechea religie.Preotul. cu spirit crestin. i-a spus ca daca se va converti la penticostali,nu va putea fi inmormantat langa sotia lui.Singur omul acela,desi a fost infromat inainte,si-a semnat soarta si si-a ales locul de veci,preotul neavand nicio vina!

Leave a Reply