Quantcast
Blasfemie: Biserica ISLANDEI” îl înfățișează pe Iisus cu sâni și barbă, îmbracat într-o rochie – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Blasfemie: Biserica ISLANDEI” îl înfățișează pe Iisus cu sâni și barbă, îmbracat într-o rochie

Noua reclamă a “Bisericii” Islandei pentru Școala Duminicală a stârnit furie, după ce a prezentat un Iisus Hristos cu sânii, machiat și cu rochie,potrivit ortodoxinfo.ro

Anunțul, care  îl arată pe Iisus agitându-și „sânii” în timp ce dansa sub un curcubeu, a apărut pe pagina de Facebook a “Bisericii” Naționale pe 11 septembrie.

Anunțul a fost șters de pe pagina Bisericii, dar va fi afișat pe autobuzele din capitala islandeză Reykjavik timp de cel puțin încă două săptămâni.

“Biserica” a spus într-o declarație: „Adunarea “Bisericii” Naționale din 2020 regretă că imaginea lui Iisus într-o reclamă școlară duminicală, a jignit oamenii. Scopul era de a accentua diversitatea, nu de a jigni oamenii sau de a-i șoca.”

Petur Georg Markan, reprezentant mass-media pentru “Biserica” Islandei, s-a declarat mulțumit că Iisus Hristos să apară în diferite forme și că “biserica” sărbătorește diversitatea.

Markan a adăugat: „În acest [afiș], vedem un Iisus care are sâni și barbă. Încercăm să îmbrățișăm societatea așa cum este. Avem tot felul de oameni și trebuie să ne obișnuim să vorbim despre Iisus ca fiind de „toate felurile”, în acest context.”

„Mai ales pentru că este cu adevărat important, ca fiecare persoană să se recunoască în Iisus și să nu stagnăm prea mult. Acesta este mesajul esențial. Deci este în regulă. Este bine că Iisus are barba și sânii.”

Cu toate acestea, el a fost conștient de reacția online, adăugând: „Știm că nu toată lumea este de acord că Hristos trebuie să apară astfel și, desigur, respectăm acest lucru”.

Markan a spus că același artist care a proiectat reclama va începe să lucreze la o nouă campanie: „În curând, vom introduce mai multe personificări în care, de exemplu, îl vei vedea pe Iisus contribuind la problemele de mediu”.

Ministrul “bisericii” Grafarvogskirkja, Guorun Karls- og Helgudottir, a spus: „Fiecare persoană interpretează ceva în această imagine. Unii oameni îl interpretează ca pe un Iisus trans, alții ca pe o femeie. Unii o văd pe Maria cu barbă, iar alții ca o persoană care face sex. Punctele de vedere în cadrul bisericii sunt la fel de diverse ca în alte părți. ‘

După lansarea sa, mulți au criticat reclama pe rețelele de socializare.

Un utilizator Facebook a spus: „A existat un motiv pentru care am părăsit “Biserica” Națională și am găsit o altă congregație creștină”.

O altă persoană a scris: „Rușine episcopului!”

Alte comentarii au inclus „fără gust” și „deosebit de prost”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply