Quantcast
BLASFEMIE: Scenă a Nașterii Domnului cu „două mame” ale Pruncului Iisus – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

BLASFEMIE: Scenă a Nașterii Domnului cu „două mame” ale Pruncului Iisus

La o biserică din Italia a fost expusă o scenă a Nașterii Domnului cu două mame ale Pruncului Iisus. Aceasta a înlocuit scena tradițională cu Fecioara Maria și Iosif, potrivit Reuters.

În ultimii ani Scena Nașterii a fost din ce în ce mai absorbiteă de războiul cultural.

Preotul de la Biserica Sfinții Petru și Pavel, din Capocastello di Mercogliano, un cătun din provincia Avellino, la aproximativ o oră de mers cu mașina est de Napoli, a apărat scena blasfematoare a Nașterii lui Hristos.

„Am vrut să arăt prin această scenă că familiile nu mai sunt doar cele tradiționale”, a declarat părintele Vitaliano Della Sala pentru Reuters.

„În parohiile noastre vedem tot mai mulți copii din noile tipuri de familii care există. Ei fac parte din societatea noastră, copii ai persoanelor despărțite și divorțate, cupluri gay, persoane singure, mame tinere”, a spus el.

Părintele Della Sala e cunoscut în Italia pentru simpatia pentru LGBT. El spune că atitudinea sa este în acord cu cea a Papei Francisc. Recent, Suveranul Pontif a permis preoților să binecuvânteze cuplurile de același sex.

Senatorul Maurizio Gasparri, din partidul de guvernământ Forza Italia, a spus că scena LGBT „ofensează pe toți cei care au avut întotdeauna respect și devotament pentru Sfânta Familie”.

Grupul Pro-Vita & Famiglia (Pro-Life and Family) l-a numit „periculos, precum și rușinos și blasfemator”.

Pro-Vita a lansat o petiție online prin care i-a cerut episcopului de Avellino să intervină. Asociația a spus că scena a contrazis învățăturile Bisericii despre familie. În plus, a legitimat creșterea și maternitatea surogat între persoane de același sex.

Petiția a atras până acum peste 21.000 de semnatari.

A avea copii prin maternitate surogat este ilegal în Italia. Parlamentul discută chiar în prezent o lege care ar incrimina și cuplurile care recurg la această practică plecând în străinătate.

Săptămâna aceasta, un senator din partidul Frații Italiei al premierului Giorgia Meloni a propus un alt proiect de lege care îi va împiedica pe directorii școlilor să oprească activitățile cu tematică catolică, cum ar fi piesele de Crăciun sau realizarea de scene de naștere.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply