Stiri interne

Boicotul preoţilor ortodocşi din Feldru, fără rezultate. Public numeros la concertul Speranţei

Speranta 10

Sute de oameni s-au adunat, duminică, la Feldru să asculte concertul Grupului Speranţa, format din tineri neoprotestanţi, eveniment cu care s-a încheiat de altfel şi “Întâlnirea feldrihanilor şi neposenilor de pretutindeni”. Boicotul pus la cale de preoţii ortodocşi din comună pare să nu fi funcţionat. Ce vorbeşte satul.

“În Biserica Ortodoxă din Nepos erau duminică vreo 20 de bărbaţi şi 40 de femei, în timp ce în Biserica Penticostală abia au încăput sutele de oameni. E adevărat că s-au botezat 22 de oameni care au devenit astfel penticostali şi a fost mai multă lume ca de obicei, dar diferenţa ar fi fost, oricum, mare”, ne-a spus un localnic din Nepos care a venit să asculte concertul Grupului Speranţa.

Potrivit acestuia, deşi chiar duminică unii preoţi ortodocşi din comună au continuat să-şi îndemne enoriaşii să nu participe la evenimentele organizate cu ocazia “Întâlnirii feldrihanilor şi neposenilor de pretutindeni”, oamenii nu i-au ascultat. Mulţi au preferat să petreacă o după-amiază de duminică în compania consătenilor. “Până la urmă, şi penticostalii îl laudă pe Dumnezeu. De ce să fie un lucru rău să le asculţi cântările lor?”, ne-a spus o femeie.

Primarul comunei Feldru, Grigore Ţiolan (foto stânga- dreapta viceprimar Iacob Sângeorzan), a declarat pentru Timp Online, că nici vorbă de conflicte de ordin religios în comuna pe care primar si viceprimar Feldruo conduce. “Nu sunt conflicte religioase la Feldru. Oamenii sunt suficient de înţelepţi să respecte credinţa celuilalt. Îmi pare rău că părintele Vasile Rus, mai ales, a înţeles să incite lumea, dar mă bucur că oamenii nu au dat curs provocării, au venit la sărbătoarea noastră, a tuturor, şi s-au simţit bine. În comună sunt şi mulţi penticostali care şi-au dorit să asculte Grupul Speranţa. E o bucurie că avem acest grup în mijlocul nostru”, a spus Grigore Ţiolan.

Citește și:  DAVID PHELPS REVINE IN ROMANIA

La concertul de duminică a asistat şi vicepreşedintele PDL, Doris Moldovan, consilierii municipali Narcisa Ilieş şi Alin Seserman, senatorul Cristian Florian, omul de afaceri Emil Iugan şi mulţi localnici.

Reamintim că prezenţa Grupului Speranţa la Feldru l-a nemulţumit pe preotul ortodox din Nepos, Vasile Rus, care a transmis Primăriei Feldru o scrisoare deschisă în care arăta că: “Primăria din Feldru prin domnul primar Ţiolan Grigore şi domnul viceprimar Sîngeorzan Iacob de formaţie penticostală în loc să asigure egalitatea între cultele religioase din comuna pe care o administrează organizează în data de 17 august 2014 în localitatea Feldru o acţiune masivă de prozelitism cu scopul de a atrage credincioşii ortodocşi din comuna Feldru la religia penticostală.

Este o acţiune de prozelitism mascată sub pretextul unei întâlniri a fiilor comunei Feldru. Această întâlnire a fiilor comunei Feldru se face cu participarea grupului eterodox ‘’Speranţa’’, cunoscut pentru acţiunile lui prozelitste sectare, care pe lângă cântecele sectare foloseşte pastori neoprotestanţi veniţi din Statele Unite ale Americii pentru a-i convinge pe credincioşii ortodocşi români să se lepede de credinţa strămoşească.

Îi îndemn pe credincioşii ortodocşi ai comunei Feldru să nu participe la această manifestare sectară şi să stea puternic ancoraţi în dreapta credinţă, să rămână alături de biserica în care au fost botezaţi şi cununaţi. Îi rog pe colegii preoţi din Feldru, Toader Grigore şi Iliş Ioan, să nu susţină această acţiune de prozelitism iniţiată de Primăria Feldru pentru ca‘’lupii sectari’’ să nu sfâşie Trupul Domnului nostru Iisus Hristos, sfânta noastră Biserică.

Să rămână în sufletele noastre cuvintele evanghelistului Matei din capitolul 24:’’ Vedeţi să nu vă amăgească cineva. Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi. Mulţi prooroci mincinoşi se vor scula şi vor amăgi pe mulţi. Dar cel ce va răbda până sfârşit, acela se va mântui”, a scris preotul Vasile Rus din Nepos într-o scrisoare deschisă transmisă Primăriei.

Citește și:  Fost pastor baptist si sotia sa, in varsta de peste 75 de ani, ucisi în locuinta lor

În replică, primarul şi viceprimarul din Feldru, ambii membri PDL, au spus că “îşi exprimă public indignarea faţă de multiplele neadevăruri pe care preotul Vasile Rus din parohia Nepos le-a exprimat încadrul unei scrisori deschise”. Ei au asigurat opinia publică, în special pe toţi locuitorii comunei, că sărbătoarea Feldrului “le este dedicată în întregime şi nu vizează o confesiune religioasă anume”.

“În ceea ce priveşte invitaţia pe care Primăria comunei Feldru a adresat-o grupului de muzică creştină Speranţa, o spunem cât se poate de deschis că este vorba doar de încă un exemplu de real ecumenism, de o acceptare şi a altor forme de exprimare a sentimentului de apartenenţă la religia creştină.  Suntem îngrijoraţi de faptul că un păstor de suflete, un prelat al BOR îi cheamă pe feldrihani la boicotarea unei sărbători atât de importante, invocând motive deloc sustenabile, fapt ce nu exprimă deloc toleranţa pe care obiserică majoritară, aşa cum este cea ortodoxă, ar trebui să o aibă faţă de alte confesiuni religioase. În ceea ce priveşte organizarea Zilelor comunei Feldru, reiterăm ideea că este vorba de o sărbătoare la care sunt invitaţi să ia parte toţi cei care se simt, într-un fel sau altul, legaţi de localitatea noastră, indiferent de naţionalitate, cultură, sex sau apartenţă religioasă”, au scris cei doi într-un comunicat.

Grupul Speranţa a concertat şi la Bistriţa pe Stadionul “Jean Pădureanu”, ocazie cu care primarul Ovidiu Creţu a salutat comunitatea evanghelică din tot judeţul aşa cum Timp Online a scris AICI.

www.timponline.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − = 70

Close