Quantcast
Bombardamentele israeliene în Siria au ucis șapte combatanţi sirieni şi iranieni – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Bombardamentele israeliene în Siria au ucis șapte combatanţi sirieni şi iranieni

Loviturile nocturne imputate Israelului au ucis şapte combatanţi sirieni şi iranieni în Siria, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), statul israelian combătând cu regularitate prezenţa militară a inamicului său iranian pe teritoriul sirian, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Israelul nu a revendicat atacul care a avut loc joi seara, cu puţin timp înainte de miezul nopţii în apropierea capitalei siriene Damasc.

Cu toate că OSDO vorbeşte despre ‘lovituri aeriene’ efectuate de statul israelian, o sursă militară, citată de media de stat siriene, evocă tiruri ‘cu rachete’ trase din partea ocupată de Israel a Înălţimilor Golan.

Citeste si: EVREII FAC BANI DIN CRIZA VIOLURILOR DIN GERMANIA PRIN INTERMEDIUL „PORNO PENTRU REFUGIAȚI”

De la începutul conflictului în Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri împotriva poziţiilor militare ale puterii preşedintelui Bashar al-Assad, dar şi împotriva aliaţilor acestuia, Iran şi Hezbollahul libanez, inamici declaraţi ai statului israelian.

Potrivit OSDO, care dispune de o vastă reţea de surse de informare pe teritoriul Siriei, rachetele au vizat ‘sectorul aeroportului din Damasc’, ucigând trei soldaţi sirieni şi patru membri ai Gardienilor Revoluţiei iranieni, armata de elită a regimului de la Teheran.

Bombardamentele au vizat un ‘vehicul’ care circula pe drumul care leagă aeroportul de suburbia Sayeda Zeinab, la sud de Damasc, precum şi o ‘încărcătură cu arme’ la scurt timp după sosirea unui avion-cargo pe aeroport, a indicat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

În capitala siriană, un corespondent AFP a auzit explozii puternice.

Media de stat siriene nu consemnează victime, dar agenţia oficială de presă a indicat vineri că apărarea antiaeriană a fost activată în faţa unor ‘ţinte ostile în spaţiul aerian al Damascului’.

O sursă militară, citată de agenţie, a relatat că apărarea antiaeriană ‘a doborât mai multe rachete inamice înainte ca ele să-şi atingă ţinta’.

De nenumărate ori, liderii israelieni s-au exprimat în public asupra campaniei lor în Siria, afirmând că statul israelian nu va permite ca teritoriul siri

Despre Info Crestin News

Leave a Reply