Bombardamentele rusești au distrus 113 biserici din Ucraina

Asculta informatia

Președintele Volodimir Zelenski spune că bombardamentele rusești au distrus 113 biserici din Ucraina de la începutul războiului, informează mediafax.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski susține că artileria rușilor a „distrus” 113 biserici în timpul „războiului la scară largă” cu Ucraina.

„Printre acestea se numără cele vechi care au rezistat celui de-al Doilea Război Mondial, dar nu au rezistat ocupației rusești. Există, de asemenea, cele care au fost construite după 1991. Reconstrucția mănăstirii Tuturor Sfinților de la Lavra Sviatohirsk a început în 2001. 10 iunie ar fi o altă aniversare a începerii construcției”, a spus el, potrivit CNN.

Sâmbătă, Biserica Tuturor Sfinților din Sviatohirsk Lavra a fost „distrusă” de bombardamentele rusești.

Zelenski a mai spus că nu este primul bombardament asupra mănăstirii și că „trei călugări din Lavra au fost uciși de bombardamentul rusesc de miercuri”. „Slujbele de închinare sunt forțate să fie ținute în subsol”, a precizat președintele ucrainean.

Potrivit președintelui, atacurile artileriei rusești sunt „constante” în Lavra.

Zelenski a subliniat că Lavra din Sviatohirsk „aparține Bisericii Ortodoxe Ucrainene, care încă este considerată la Moscova ca fiind legată de Biserica Ortodoxă Rusă, dar nici măcar acest lucru nu oprește armata rusă”.

Ca urmare a „sprijinului acordat de ierarhii ortodocși din Rusia pentru agresiunea împotriva Ucrainei”, Zelenski a cerut Bisericii Ortodoxe Ucrainene „să tragă concluzii”.

„Armata rusă poate înceta să mai ardă biserici. Armata rusă poate înceta să mai distrugă orașe. Armata rusă poate înceta să ucidă copii. Dacă aceeași persoană de la Moscova doar dă un astfel de ordin. Iar faptul că încă nu există un astfel de ordin este o umilință evidentă pentru întreaga lume”, a adăugat Volodimir Zelenski.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4