Cadourile unui copil confiscate datorită mesajului religios

Asculta informatia

Un elev din Wisconsin a pregătit, ca daruri de Sfântul Valentin pentru colegii lui, sticle cu bomboane pe care era imprimat versetul biblic Ioan 3:16 sau mesajul ,,Isus te iubeşte”. Oficialii Şcolii Generale James Madison au confiscat cadourile şi au permis distribuirea cadourilor abia după ce mesajul a fost îndepărtat.


Mark Holzman, Inspector Asistent al Student Instructional Services, crede că mesajul lui Dexter Thielhelm a fost cenzurat  de teamă că elevii care vor primi darul lui se vor simţi inconfortabil cu mesajul religios.

Totuşi, mama lui Dexter, Melissa Wolf, împreună cu Centrul American pentru Justiţie şi Lege (ACLJ) a amintit conducerii şcolii că băiatul are, prin constituţie, dreptul la liberă exprimare. David French, un avocat senior al ACLJ, a trimis săptămâna aceasta o scrisoare în care cere districtului să înceteze tratamentele ce limitează libertatea religioasă”. El le aminteşte acestora că discursul religios este protejat de Primul Amendament şi nu poate fi tratat ca ceva distructiv. ,,Să  cenzurezi discursul lui Dexter  din cauza naturii sale religiose este pur şi simplu o discriminare. Un elev nu-şi  lasă drepturile sale constituţionle la poarta şcolii. Mesajul lui Dexter nu a fost dăunător şi şcoala trebuie să înceteze acest gen de cenzură”.

French a concluzionat spunând că ,,decizia ar fi fost neutră dacă lui Dexter i s-ar fi permis să distribuie cadourile sale împreună cu mesajul religios, la fel cum şi celorlaţi copii li s-a permis să distribuie cadourile lor de Sfântul Valentin”.

Denisa Bulzan

Sursa: Charisma News via mediacbee.

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *