Quantcast
California adoptă o lege prin care micşorează pedepsele penale pentru adulții LGBT care abuzează sau întrețin relaţii sexuale cu minori – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

California adoptă o lege prin care micşorează pedepsele penale pentru adulții LGBT care abuzează sau întrețin relaţii sexuale cu minori

Asculta informatia

Adunarea Generală din California, condusă de democrați, a adoptat o lege care va micșora pedepsele penale pentru adulții LGBT care sodomizează sau fac sex oral cu adolescenți minori.

S.B. 145 a fost introdus de senatorul de stat Scott Wiener (D), care este în mod deschis gay, și a fost aprobat de Senatul de stat cu un vot de 23-10 și adoptat de Adunare cu un vot de 41-18, conform San Francisco Chronicle.

Citeste si: Se răspândește extremismul islamic

Dacă este semnat de guvernatorul Gavin Newsom (D), ceea ce este probabil, legislația va impune judecătorilor să fie discreți în repartizarea unei persoane în registrul infractorilor sexuali, în cazul în care victima lor are vârste cuprinse între 14 și 17 ani și diferența de vârstă dintre infractor și victimă nu este mai mare de 10 ani.

Cronica a explicat intenția proiectului de lege în acest fel:

Conform legislației actuale, un judecător poate decide dacă va plasa un bărbat care are relații vaginale cu o adolescentă minoră în registrul infractorilor sexuali pe baza faptelor din caz.

Dar dacă este implicat sex anal sau oral sau penetrare vaginală cu orice altceva decât penisul, adultul trebuie să se înregistreze ca infractor sexual – o relicvă a unui cod penal care a incriminat acele acte până în 1975, chiar și între adulții consimțitori.

Curtea Supremă din California a confirmat diferența juridică în 2015, argumentând că, din cauza faptului că actul sexual vaginal poate duce la sarcină, forțarea unui tată să se înregistreze ca infractor sexual l-ar supune unei stigmatizări sociale care ar putea îngreuna găsirea unui loc de muncă și întreținerea copilului său.

Wiener a susținut că legislația „elimină discriminarea împotriva tinerilor LGBTQ în sistemul nostru de justiție penală.

Cu toate acestea, nu toți democrații participă la propunere.

Vezi mai departe pe: https://europanews.ro/california-adopta-o-lege-prin-care-micsoreaza-pedepsele-penale-pentru-adultii-lgbt-care-abuzeaza-sau-intretin-relatii-sexuale-cu-minori/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply