California: proiect de lege care restricţionează discursul pastorilor despre homosexualitate – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

California: proiect de lege care restricţionează discursul pastorilor despre homosexualitate

Asculta informatia

 

Deputatul Evan Low a propus Adunării Comisiei Judiciare din California un proiect de lege care cere liderilor religioși „să îmbrăţișeze beneficiile individuale și sociale ale acceptării familiale și comunitare a persoanelor LGBT”.

Proiectul legislativ, intitulat Assembly Concurrent Resolution 99 (ACR-99)le solicită conducătorilor religioși să consilieze persoanele LGBT cu iubire și compasiune, ţinând cont de „rănile psihologice și de altă natură provocate de terapia de conversie”.

Rezoluţia amintește că terapia promovată de o parte a experţilor, a familiilor și a comunităţilor, care încearcă să schimbe orientarea sexuală sau identitatea de gen a unei persoane LGBT, este „ineficientă, neetică și dăunătoare”, potrivit organizaţiilor medicale, de sănătate mintală și de protecţie a copilului din Statele Unite.

De asemenea, rezoluţia notează că asociaţiile profesionale importante de sănătate mintală și fizică evaluează ca legitime variaţiile care apar în orientarea sexuală și identitatea de gen a persoanelor, recomandând servicii care să le ajute să se accepte așa cum sunt și să dezvolte abilităţi de a rezista stigmei și discriminării sociale. Modul în care sunt tratate persoanele din comunitatea LGBT, inclusiv de anumiţi terapeuţi sau comunităţi religioase, a determinat creșterea ratelor de sinucidere și a tentativelor de sinucidere, accentuând depresia și izolarea în rândul acestora, susţine rezoluţia.

Proiectul de lege, care afirmă că „a fi lesbian, homosexual, bisexual sau transexual (LGBT) nu este o boală, tulburare, deficienţă sau un neajuns”, a primit 9 voturi pentru, două împotrivă și un vot de abţinere.

Doi foști homosexuali, care sunt în prezent pastori, se numără printre criticii proiectului legislativului californian. Elizabeth Woning afirmă că respectarea învăţăturilor biblice a salvat-o de sinucidere și i-a oferit „viaţă și speranţă”. La rândul său, Ken Williams spune că a depășit depresia cu care se lupta ca homosexual și că resimte rezoluţia Adunării Comisiei Judiciare „ca un atac direct și nedrept”.

Peste 25 de lideri religioși, psihologi și consilieri au semnat o scrisoare în care își prezintă argumentele împotriva proiectului ACR-99.

Grupul afirmă că proiectul de lege le dovedește californienilor care au o credinţă religioasă că statul le consideră inacceptabil crezul. În replică la afirmaţiile rezoluţiei, care etichetează terapia de conversie ca fiind una dăunătoare, liderii citează studii care arată că atracţia pentru persoane de același sex nu are doar cauze biologice, se schimbă adesea și are la bază motive psihologice care pot fi patologice și tratabile. Scrisoarea amintește și studiile care susţin că traumele și abuzurile sexuale suferite în copilărie pot împinge o persoană spre homosexualitate sau transsexualism.

Citeste mai departe pe: semneletimpului.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 22 = 26

Close